четвер, 06 серпня 2020 12:26

Безробітних буде ще більше: українців попередили про ризики

Безробітних буде ще більше: українців попередили про ризики
Не всі українці змогли повернутися на роботу. Деякі компанії досі не поновили діяльності. Фото: pexels.com

В Іспанії через запровадження карантину найбільше постраждав сектор послуг. Безробіття суттєво зросло серед жінок, свідчать дані Національного інституту статистики. Така ситуація і в Україні.

"У нас за нормальних умов рівень безробіття оцінювався у 8-10%. За умов коронавірусу цифра щонайменше подвоїться. Через жорсткі обмеження на перших етапах постраждали цілі сфери економіки. Це призвело до прямого або прихованого безробіття", - говорить економіст Андрій Новак, пише "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде із зарплатами та персоналом: думка роботодавців

За його словами, пряме безробіття - коли говоримо про звільнення працівника. Приховане - пропозиція піти в неоплачувану відпустку.

"Багато підприємств не зможуть повноцінно поновити роботу, поки всі обмеження не буде знято. Якщо закриття підприємств відбувається за лічені місяці, то поновлення вимагає року", - наголосив економіст.

Національний банк погіршив прогноз щодо безробіття з 9,5% до 10%. Прогнози погіршили через запровадження карантину. Водночас послаблення обмежень у травні сприяли зростанню пропозиції робочої сили. Також поновився інтерес до пошуку роботи за кордоном. Це пов'язано з частковим відкриттям кордонів на виїзд із країни.

Зараз ви читаєте новину «Безробітних буде ще більше: українців попередили про ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути