Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2013 14:10

Аптеки повинні повідомляти про дешевші ліки - законопроект

Автор: Фото: onore.kiev.ua
 
Державна служба України з лікарських засобів запропонувала зобов'язати працівників аптечних закладів інформувати громадян про усі наявні в них лікарські засоби різних торгівельних найменувань, але однакових за своєю діючою речовиною.

Відповідний законопроект про внесення змін до Ліцензійних умов зареєстрований у Верховній Раді, повідомили Gazeta.ua у консалтинговій компанії "Де Факто".

Згідно з цими змінами, аптеки на вимогу пацієнта будуть зобов'язані під час реалізації препарату надавати повну інформацію про наявність у даному аптечному закладі аналогічних лікарських засобів з однаковою діючою речовиною, формою випуску та дозуванням.

ВІДЕО: Пастка для довірливих пенсіонерів: як літніх киян змушують купувати супердорогі ліки

Внесення відповідних змін дозволить пацієнту отримати можливість вибору між лікарськими засобами з однією і тою ж діючою речовиною, і допоможе громадянам зекономити значні кошти на лікуванні, вважають у "Де Факто".

 

Зараз ви читаєте новину «Аптеки повинні повідомляти про дешевші ліки - законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути