неділя, 11 листопада 2012 06:10

Apple заплатила 21 мільйон доларів за образ швейцарського годинника

Apple заплатила 21 мільйон доларів за образ швейцарського годинника
Фото: AFP

Компанія Apple виплатила Швейцарським федеральній залізниці (SBB) 21 мільйон доларів в якості компенсації за використання образу швейцарських залізничних годин в мобільних пристроях. Про це в суботу повідомляє Agence France-Presse з посиланням на швейцарську газету Tages-Anzeiger.

Як повідомлялося, у вересні представники SBB звинуватили Apple в порушенні прав на інтелектуальну власність. Причиною невдоволення швейцарців послужило додаток "Годинник" в новій операційній системі iOS 6 для планшета iPad. Циферблат в пристрої Apple виявився дуже схожий на циферблат залізничних годин.

Угода про ліцензування було укладено в жовтні, проте тоді сума відрахувань не розкривалася. У SBB відмовилися підтвердити або спростувати повідомлення ЗМІ про суму компенсації.

Як заявила прес-секретар залізничної компанії у вересневій бесіді з AFP, SBB пишається тим, що такий значний бренд як Apple використовує їх образ. Представниця SBB дала зрозуміти, що їх більше цікавило врегулювання умов використання товарного знака, а не компенсація.

Годинник з впізнаваною червоною секундною стрілкою, які досі встановлюються на вокзалах та залізничних станціях в Швейцарії, створив у 1944 році співробітник SBB Ханс Хільфікер (Hans Hilfiker). Придуманий Хільфікером циферблат став одним із символів Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Apple заплатила 21 мільйон доларів за образ швейцарського годинника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути