понеділок, 22 листопада 2021 17:02

Американська Westinghouse допоможе збудувати два блоки Хмельницької АЕС

Українська компанія Енергоатом та американська Westinghouse Electric домовилися побудувати два енергоблоки на Хмельницькій атомній електростанції.

Угоди щодо будівництва підписали під час міжнародної конференції "Атомні можливості для розвитку країни" 22 листопада, повідомила пресслужба Енергоатома.

"Ідеться про два реактори за технологією АР1000. У планах розвитку галузі збільшити до 2040 року атомні потужності до 24 ГВт", - заявив голова Енергоатома Петро Котін.

Генеральний директор Westinghouse Патрік Фраґман підкреслив надійність співпраці української та американської компаній.

"Ми раді, що наше співробітництво має новий поштовх. Україна виробляє понад половину електроенергії за допомогою атомної енергетики. Westinghouse постачає приблизно половину палива для українських АЕС", - сказав він.

Україна поступово виводитиме з експлуатації реактори російського типу й будуватиме нові станції. Це шлях до енергетичної незалежності, безвуглецевого майбутнього та посилення ядерної безпеки.

Автор: facebook.com/atom.gov.ua
  За присутності глави Міністерства енергетики Германа Галущенка та тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін документ підписали керівник Енергоатома Петро Котін та президент Westinghouse Патрік Фрагман
За присутності глави Міністерства енергетики Германа Галущенка та тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін документ підписали керівник Енергоатома Петро Котін та президент Westinghouse Патрік Фрагман

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь зупиняє постачання електроенергії в Україну: відома дата

Український Енергоатом і американська електротехнічна компанія Westinghouse electric підписали 31 серпня меморандум про спільне будівництво енергоблоків АЕС. Westinghouse electric працює з 1886 року і проєктує енергоблоки АЕС із початку ХХІ ст. Корпорація контролює до 50% комерційних енергоблоків у світі й 31% ринку постачань ядерного палива. На українському ринку Westinghouse працює з 1992-го як постачальник послуг із модернізації систем безпеки українського парку реакторів і палива для АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Американська Westinghouse допоможе збудувати два блоки Хмельницької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути