середа, 28 березня 2018 18:17

Ахметов втратив лондонську квартиру через Укртелеком

Після рішення про блокування активів Ахметова виявилося, що квартира у Лондоні формально вже не належить йому. Апартаменти були куплені за 136 млн фунтів.

30 березня суд на Кіпрі розгляне апеляцію холдингу СКМ Ріната Ахметова на рішення про замороження активів. Олігарха звинувачують у шахрайстві. Адже з початку судових спорів щодо Укртелекому холдинг СКМ переоформив активи. Таким чином, вивів їх з-під загрози конфіскації за борги, пише DW.

Автор: DW
  Житловий комплекс Лондона One Hyde Park.
Житловий комплекс Лондона One Hyde Park.

Менеджери Ахметова називають це звичайною реструктуризацією всередині холдингу. Водночас заморожені активи кудись зникають.

Так, після рішення про блокування активів виявилося, що апартаменти на One Hyde Park у Лондоні формально вже не належать олігарху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто володіє нафтогазовими родовищами України

Остаточно рішення щодо боргів Ріната Ахметова буде відомо 23 квітня. Тоді Міжнародний арбітражний суд у Лондоні розгляне його апеляцію у справі про борги за Укртелеком.

Відомо, що захист Ахметова готує власне розслідування подій, які передували купівлі ним Укртелекому. За інформацією українських ЗМІ, існує версія, що телекомунікаційним гігантом через офшори володіла група осіб з оточення українського екс-президента Віктора Януковича.

У червні 2017 року суд Лондона зобов'язав СКМ Ріната Ахметова доплатити $760 млн кіпрській компанії Raga Establishment Ltd за Укртелеком. Раніше Окружний суд міста Нікосії заморозив $820 млн українського олігарха за позовом кіпрської компанії Raga Establishment, власником якої є колишній український банкір Денис Горбуненко.

На початку 2017 року Raga Establishment Ltd викупила у фонду EPIC Укртелеком, а потім перепродала його у 2013 році Ахметову за $860 млн. Однак отримала з цієї суми лише $100 млн. Лондонський арбітраж підтримав вимоги Raga, відхиливши при цьому зустрічні претензії компанії Ахметова про розірвання договору про покупку Укртелекому.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов втратив лондонську квартиру через Укртелеком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути