четвер, 25 лютого 2021 16:57

52% малих підприємців очікують на погіршення - ЄБА

52% малих підприємців очікують на погіршення - ЄБА
Найгірше з усіх складників учасники опитування оцінили економічну ситуацію в країні. Фото: unsplash

2020 року кількість підприємців, задоволених станом справ у їхньому бізнесі, знизилась майже вдвічі порівняно з попередніми роками.

Таких 24% проти 42% торік. Відповідно зросла кількість незадоволених – від торішніх 29% до нинішніх 58%, повідомляють результати власного дослідження у Європейській Бізнес Асоціації.

Погіршилось і очікування змін. Тільки 27% респондентів очікують покращення стану справ у бізнесі протягом найближчих 6 місяців проти торішніх 59%. 52% підприємців очікують, навпаки, погіршення.

Близько половини опитаних не планують наступного року зміни в штаті компанії, як у кількості робітників, так і в заробітній платі. 18% збільшуватимуть кількість працівників, а 23% запланували підвищення заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щомісяця "борщовий набір" для українців дорожчатиме на 10-15%

Найгірше з усіх складників учасники опитування оцінили економічну ситуацію в країні. 80% вважають поточну економічну ситуацію несприятливою для ведення бізнесу. Головні причини цьому – низька купівельна спроможність населення, вплив карантинних обмежень, податкове навантаження та фіскальний тиск.

Серед наслідків впливу пандемії 58% підприємців відзначають зменшення кількості замовлень. Ще 18% були змушені переглянули бізнес-модель та шукати нові напрямки, 10% - оптимізували діяльність та скоротили персонал, 3% - змогли збільшити продажі чи відкрили нові ринки збуту, 14% - не помітили впливу коронавірусу на їх діяльність.

У київському ТРЦ Blockbuster Mall 26 лютого відкриється 1-й в Україні фірмовий магазин Sony Centre.

Зараз ви читаєте новину «52% малих підприємців очікують на погіршення - ЄБА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути