пʼятниця, 06 липня 2018 19:57

У Росії засудили офіцера, який воював на Донбасі

У Росії засудили офіцера, який воював на Донбасі
Олег Леонтьєв уперше офіційно визнав свою участь у війні на території України. Фото: censor.net.ua

Лейтенанта підмосковної військової частини №32010 Олега Леонтьєва, обвинуваченого у справі про загибель солдата-строковика Іллі Горбунова, Наро-Фомінський гарнізонний військовий суд засудив до умовного терміну.

Леонтьєва засудили до трьох років умовно з двома роками випробувального терміну, пише "Нова газета".

Раніше Олег Леонтьєв вперше офіційно визнав свою участь у боях на Донбасі.

Суддя перекваліфікувала звинувачення зі статті про перевищення посадових повноважень із заподіянням тяжких наслідків на порушення правил експлуатації бойової машини, що спричинило з необережності смерть людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вантаж 200": виклали список загиблих росіян у Сирії

Леонтьєв в останньому слові попросив суддю про поблажливість, нагадавши про свою участь в "заходах на території суміжній країни, на якій нас наче не було". За словами обвинуваченого, в разі "позитивного рішення" він відправиться служити до Сирії. Прокурор просив для Леонтьєва 3,5 року позбавлення волі.

Леонтьєва звинувачують у загибелі солдата-строковика Іллі Горбунова. Призовник з Брянська Ілля Горбунов загинув 6 лютого 2017 року. Солдатові наказали перегнати танк на танкодром по обледенілому мосту. Горбунов не мав допуску до керування військовою технікою, а у машини були зламані гальма. Танк впав з мосту в яр, і військовий потонув. Його командиру Олегу Леонтьєву пред'явили звинувачення за статтею про перевищення посадових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки.

Зараз ви читаєте новину «У Росії засудили офіцера, який воював на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути