Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 14:58

Проблеми на Донбасі триватимуть десятиліттями – експерт Мінської групи

Проблеми на Донбасі триватимуть десятиліттями – експерт Мінської групи
На демілітарізацію та деокупацію Донбасу знадобиться не одне десятиліття - експерт. Фото: Патріоти України

На вирішення проблем Донбасу, а також реінтеграцію регіону в Україну знадобиться кілька десятків років.

Таку думку висловив колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Роман Безсмертний, передає "Апостроф".

За його словами, у закон про реінтеграцію Донбасу не було додано жодну з тих ідей, які представляли на Тристоронній контактній групі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці АТО дали гідну відсіч: ліквідували 6 бойовиків поблизу Горлівки

"Там було сформовано багато ідей, які при розкритті давали відповідь на приблизно тридцятирічну історію вирішення проблеми. Адже вона несе в собі не тільки питання демілітаризації, деокупації, демобілізації, а й економічну, соціальну складові, які не будуть вирішені ні за рік, ні за п'ять, ні за десять, тому що це травми, які житимуть мінімум два покоління, а це 40 років", - підкреслив Безсмертний.

"Русский мир" та ДНР почали зароджуватись у 2005 на Донбасі: зібрали докази. У 2005 у Донецьку почали з'являтися дрібні організації, зокрема "Рух пильних" (голова Цуркан), "Союз народжених революцією" (Пургін), ГР "За Україну без Ющенка" (Хряков), "Ми" (Роман Лягін), іноді маячив "Молодіжний рух патріотів" (Маковича).

Зараз ви читаєте новину «Проблеми на Донбасі триватимуть десятиліттями – експерт Мінської групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути