пʼятниця, 29 червня 2018 11:26

Москва має взяти на себе відповідальність за збитий літак MH17 - ЄС

Москва має взяти на себе відповідальність за збитий літак MH17 - ЄС
У липні 2014-го загинули 298 людей, що були в літаку MH17. Фото: BELGAIMAGE

Визнати відповідальність за збиття над Донбасом літака MH17 закликали Росію лідери Європейського Союзу.

Про це йдеться в висновках засідання Європейської Ради, передає DW.

"Європейська Рада підтверджує свою повну підтримку резолюції Радбезу ООН номер 2166 щодо падіння рейсу MH17. Вона закликає РФ прийняти відповідальність, а також цілковито сприяти всім намаганням встановити правду, справедливість та провину", - йдеться у висновках.

У резолюції від липня 2014 року Радбез ООН вимагав, щоб причетні до падіння літака були притягнуті до відповідальності і всі держави співпрацювали задля цієї мети.

Пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, збили над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року. На борту було 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі загинули.

24 травня цьогоріч Міжнародна слідча група повідомила результати розслідування: літак збили зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й бригаді ППО російських Збройних сил із Курська. Наступного дня Австралія та Нідерланди офіційно звинуватили РФ у відповідальності за знищення пасажирського літака рейсу МН17.

Зараз ви читаєте новину «Москва має взяти на себе відповідальність за збитий літак MH17 - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути