пʼятниця, 13 грудня 2019 07:38

Аваков заговорив про спільні патрулі з жителями ОРДЛО

Аваков заговорив про спільні патрулі з жителями ОРДЛО
Українська влада розглядає можливість організації спільних поліційних патрулів з представниками ЛДНР. Фото - eurointegration.com.ua

Українська влада розглядає можливість організації спільних поліційних патрулів з представниками окупованих районів на Донбасі.

Після укладення дипломатами адекватної угоди на окуповані території Донбасу може зайти, наприклад, патруль із п'яти осіб: двоє українських поліцейських, один представник спеціальної поліцейської місії ОБСЄ і два представники територіальних громад, у яких проходитимуть вибори. Про це в ефірі "Право на владу" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Я це не придумав з голови, ми скористалися досвідом світових конфліктів, така ситуація була у Хорватії", - повідомив Аваков.

Наголосив, що наразі існує "народна міліція ЛНР" і "народна міліція ДНР", але вони мають бути розпущені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає жодних гарантій, що РФ колись віддасть Україні кордон" - політолог

"Це перехідний період такий, дуже складний, спеціальної поліцейської місії. Він триває недовго і надзвичайно важкий для самих поліцейських. І він загрожує гігантськими конфліктами всередині та навіть жертвами між ними, тому що сутички все одно виникають. Але, мабуть, іншого шляху немає, і це найменший об'єм складнощів, які ми можемо отримати, відновлюючи свій суверенітет. І я думаю, що це коректна, можлива до обговорення пропозиція", - зазначив Аваков.

Він підкреслив, що Путін не бажає "щастя для нас і для нас сильної України".

"Ми і так живемо не у легких умовах. Ми хочемо забрати і наших людей, і нашу землю, і потім із цим розбиратися. І ми кажемо дуже просто: заберіть своїх військових, просто йдіть і дайте нам самим розібратися. У нас буде складна розмова із нашими людьми, але ми між собою розберемося. Пане Путін, відійдіть за кордон, все просто", - зазначив Аваков.

Він наголосив, що "нам треба тримати свою позицію".

Верховна Рада продовжила ще на рік закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", ухвалений у 2014 році. Маніпуляції, які ширяться у соціальних мережах, що це начеб то зрада, капітуляція, не відповідають дійсності. Місцеві вибори цим законом не встановлюються.

Зараз ви читаєте новину «Аваков заговорив про спільні патрулі з жителями ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути