четвер, 28 листопада 2013 14:57

"Залізна людина" та "монстри" допомогли компанії Дісней поставити новий рекорд по касовим зборам

"Залізна людина" та "монстри" допомогли компанії Дісней поставити новий рекорд по касовим зборам
Кадр з фільму "Залізна людина 3"

Світові збори фільмів, випущених Disney в 2013 році, перевищили чотири мільярди доларів. Це рекордний показник для компанії.

Попередній рекорд її фільми поставили в 2010 році - тоді сукупні збори склали 3,791 мільярда доларів. У 2010-му на екрани, вийшли зокрема, "Історія іграшок: Велика втеча" і "Аліса в країні чудес", що зібрали в світовому прокаті 1,06 мільярда і 1,02 мільярда доларів. У червні 2013-го Disney стала першою компанією, фільми якої заробили в Америці в поточному році один мільярд доларів.

Найуспішнішими діснеївськими картинами року зараз є "Залізна людина 3" (1,2 мільярда доларів, ця картина зараз займає п'ятий рядок у списку найкасовіших фільмів всіх часів) і "Університет монстрів" (743,4 мільйона доларів).

У 2013-му компанія також випустила один зі своїх найбільш невдалих з фінансової точки зору фільмів. Йдеться про вестерн "Самотній рейнджер", постановкою якого займався Гор Вербінські. Фільм заробив у світовому прокаті 260,5 мільйона доларів. При цьому на його зйомки було витрачено 215 мільйонів доларів, крім того, ще 150 мільйонів було витрачено на маркетингову кампанію.

При цьому, згідно з відкритими даними сайту BoxOfficeMojo, світові збори диснеївських стрічок за 2013 рік становлять близько 3,5 мільярда доларів. Для порівняння, за інформацією того ж ресурсу, стрічки Universal на момент публікації замітки заробили близько трьох мільярдів, Warner Bros. - близько 3,2 мільярда, Fox - близько 2,5 мільярда.

Зараз ви читаєте новину «"Залізна людина" та "монстри" допомогли компанії Дісней поставити новий рекорд по касовим зборам ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі