понеділок, 05 березня 2018 17:44

Заборонили книжку екс-міністра Табачника та комуніста Симоненка

Заборонили книжку екс-міністра Табачника та комуніста Симоненка
В Україні заборонили ще 19 антиукраїнських книжок. Фото: Сегодня

У Держкомтелерадіо доповнили перелік видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства та розпалювання ворожнечі, повідомляє Укрінформ.

До списку додали 19 книжок. Усього він налічує 156 видань.

У переліку опинилася книжка "Заявка на самоубийство. Зачем Украине НАТО?". Її авторами виявилися колишній міністр освіти України Дмитро Табачник, лідер забороненої Комуністичної партії України Петро Симоненко, екс-нардепи Петро Толочко, Сергій Гриневецький та Георгій Крючков. Книжка вийшла у харківському видавництві "Фоліо" 2009 року.

"Вступ України в НАТО - це самогубство українського суспільства з політичної точки зору, оскільки це робиться всупереч волі народу, - казав Дмитро Табачник під час прес-конференції з нагоди виходу книги. - Це самогубство для української національно-культурної ідентичності, яка таким чином штучно виривається з традиційної православної слов'янської ідентичності і кидається в іншу, Західну, цивілізацію".

Також перелік заборонених видань доповнили книжками з Російської Федерації. Це - "Лейтенант из будущего" (Юрий Валин), "Ангелы апокалипсиса" (Анатолий Гончар), "Дикое поле" (Александр Конторович), "Как воюют на Донбассе" (Владислав Шурыгин), "Киевская хунта" (Алексей Челноков), "Кровавый евромайдан - преступление века" (Виталий Захарченко), "Крестный путь России" (Николай Леонов) і ще 10 книг Олександра Тамонікова, зокрема "Бандеровский схрон", "Палач из Галиции", "Бандеровский эшелон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ обшукала квартиру директора відомого видавництва

Держкомтелерадіо наклав заборону на ввезення до України 9 книжок з території РФ, у яких Крим назвали російським. Йдеться про видання "Веселая компания" із серії "Сто точек. Соедини и нарисуй", а також 8 книжок Валерія Синельникова. У вихідних даних зазначили: "Отпечатано в России. Республика Крым".

Зараз ви читаєте новину «Заборонили книжку екс-міністра Табачника та комуніста Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі