Ексклюзиви
середа, 14 вересня 2011 14:51

Записку Селінджера з одного речення продадуть за $50 тисяч

 

Власники короткої записки, котра написана знаменитим американським письменником Джеромом Девідом Селінджером (1919-2010) і складається всього з одного речення, розраховують продати її за 50 тисяч доларів.

Адресована покоївці записка, виведена нерозбірливим почерком на поштовому папері з ініціалами автора і датована 12 березня 1989 року, говорить: "Дорога Мері, перед тим, як піти у відпустку, пересвідчись, будь ласка, що всі доручення виконані, щоб мені не довелося відволікатися на незначні речі. Спасибі! Дж.Д.Селінджер".

Власники записки зі штату Невада виставили її на продаж на інтернет-аукціоні eBay з поясненням, що документи, власноруч підписані Селінджером, є "надзвичайною рідкістю".

Інформація про власників і про те, як записка потрапила до них у руки, не повідомляється.

Останні десятиліття автор роману "Над прірвою у житі" жив у добровільній ізоляції в своєму будинку в Корніші (штат Нью-Гемпшир) і практично ні з ким не спілкувався.

Після 1965 року він перестав друкувати свої нові твори, вважаючи за краще писати "для себе".

Селінджер наклав заборону на перевидання ранніх творів і припинив кілька спроб видати його листи.

Письменник помер 27 січня 2010 року на 92-му році життя.

Зараз ви читаєте новину «Записку Селінджера з одного речення продадуть за $50 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі