середа, 12 березня 2014 16:53

"Уся Росія встала за те, щоб братів не відривали" - російські митці пояснили чому підписали листа

"Уся Росія встала за те, щоб братів не відривали" - російські митці пояснили чому підписали листа
Фото: visualta.com

"У дні, коли вирішується доля Криму і наших співвітчизників, діячі культури Росії не можуть бути байдужими спостерігачами з холодним серцем" - пояснили свою позицію діячі культури Росії виданню Сноб.ру. Деякі щиро впевнені, що в Києві заправляють фашисти і тому Росії необхідно вторгнутися в Крим.

Наприклад, російський режисер Володимир Бортко відповів: "З внутрішньою політикою Володимира Володимировича я не згоден. Однак з зовнішньої - згоден на 154 відсотка. В тому числі і з його діями по відношенню до України і Криму. Саме тому я і підписав лист".

"Мені шкода, що нова влада в Києві йде через штики за допомогою фашистських елементів. Це страшно. До чого вона далі прийде, невідомо. Вони вже зараз ні за що садять губернаторів Донецька і Харкова. Їх звинувачують, що вони виходили на відкриті демонстрації, і все. Це олігархічні групи ділять нещасну Україну, а народ страждає" - каже актриса Валентина Тализіна.

"Зараз в Україні відбувається зомбування українського народу. Людей відривають від Росії. Відключили телеканали - де це бачено! Чого вони бояться? Правди бояться? Крим і Севастополь були, є і будуть російськими містами. Вони визначаються в бік Росії. Цього хочуть і Донецьк, і Харків, і Луганськ, і всі нормальні, не зомбовані люди України. Буквально тільки що я спілкувався з видатною українською актрисою, моєю багаторічною подругою. Вона вважає, що окупація йде з Росії. Говорила, щоб ми це зупинили, що не розуміє, чому культурні діячі це підтримують. А як інакше? Вся Росія встала за те, щоб братів не відривали" - прокоментував актор Микола Бурляєв.

Одночасно Андрій Могучій, художній керівник (Великого Драматичного Театру) БДТ заявив у коментарі виданню, що він нічого не підписував. "Я нічого не підписував! Абсолютно точно. Хто там підписував, я не знаю". І кинув трубку.

Як відомо, 11 березня Міністерство культури РФ опублікувало список діячів культури, які виступили на підтримку політики президента Путіна по Україні і Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Уся Росія встала за те, щоб братів не відривали" - російські митці пояснили чому підписали листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі