середа, 07 березня 2012 14:12

Вірменія не братиме участі у "Євробаченні"

Вірменія не братиме участі у "Євробаченні"

Вірменія офіційно відмовилася від участі в пісенному конкурсі "Євробачення", який відбудеться в Баку. Про це Громадське телебачення республіки повідомило організатора конкурсу - Європейський союз телемовлення.

24 лютого група вірменських естрадних співаків виступила із заявою про свою відмову брати участь в конкурсі "Євробачення". Приводом для такого рішення стала загибель вірменського солдата, який днем ??раніше, як оголошено, був смертельно поранений азербайджанським снайпером на кордоні двох держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через українську політику Гайтані не світить перемога на "Євробаченні" — продюсер

"Ми закликаємо Громадську телерадіокомпанію Вірменії відмовитися від відправлення представників в Азербайджану", - йдеться в заяві. Вона також адресована Європейському союзу телемовлення.

"Співаки Вірменії протягом багатьох років брали участь у всіх, в тому числі, дитячих конкурсах" Євробачення ", організованих Європейським союзом телемовлення, - підкреслюється в заяві. - Однак перспектива проведення "Євробачення-2012" в столиці Азербайджану викликала гостру критику і невдоволення суспільних організацій, політичних діячів багатьох країн, а також міжнародних організацій ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На класичному Євробаченні від України виступить обдарований львів'янин

"Ми і зараз готові брати участь у конкурсі, якщо Європейський союз телемовлення вирішить перенести його в будь-яку іншу країну, де пануватиме така ж атмосфера солідарності та рівного суперництва, що була в дні проведення у Вірменії дитячого" Євробачення ". До речі, в ньому, не брав участь Азербайджан ", - зазначили автори листа.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія не братиме участі у "Євробаченні" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі