неділя, 16 вересня 2012 06:32

В Україні бракує кінотеатрів – Іллєнко

В Україні бракує кінотеатрів – Іллєнко

Кінорежисер Михайло Іллєнко вважає, що в Україні потрібно збільшити кількість кінотеатрів та змінити систему формування графіка показу фільмів. Таких висновків він дійшов після виходу у світ його фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь"

Про це Михайло Іллєнко заявив під час презентації фестивалю "Дні українського кіно" у Тернополі.

"На практиці фільму "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" я близько познайомився із проблемою просування українського кіно в українському прокаті. Фільм дуже охоче прийняли глядачі. Але виявилося, що мало екранів в Україні", - зауважив режисер.

Він порівняв кількість кінотеатрів у нашій країні і за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" Іллєнко щодня проводить по 5-6 зустрічей на окрузі в Києві

"Наприклад, у Чехії на 10 мільйонів населення припадає 1000 екранів. А у нас – усього 380 на 45 мільйонів мешканців. Щоб повернути затрачені гроші, треба дуже сильно змінити цю пропорцію. Маю на увазі збільшення кількості кінотеатрів, а не зменшення населення", - сказав Михайло Герасимович.

Іллєнко також зазначив, що в українських кінотеатрах усе розписано на рік уперед. Тому часто його стрічку доводилося ставити на денні та ранкові сеанси. Та, попри усі труднощі, фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" уже зібрав понад 2 мільйони гривень у прокаті.

"Це най рентабельніший з усіх фільмів, які повністю зроблені в Україні , - похвалився Іллєнко. -Стрічка "Сафо" мала більший касовий збір, але це швидше англійський фільм"

Режисер пригадав, як важко було знімати цей відомий сьогодні фільм.

"Як човен назвеш, так він і попливе. Ми 5 років знімали це кіно. Була і зупинка на цілих 1,5 року. Але я абсолютно не скаржуся на долю. Ми не можемо бути окремо від кризи. Нічого персонального – просто криза", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні бракує кінотеатрів – Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі