Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2012 10:49

У США помер офіційний художник п'яти Олімпіад

У США помер офіційний художник п'яти Олімпіад
Художник Лерой Нейман малює портрет співачкИ Шер в Caesars Palace в Лас-Вегасі, штат Невада, 15 вересня 1981 року. Фото: REUTERS

У Нью-Йорку у віці 91 року помер один з найвідоміших американських художників Лерой Нейман. Про це повідомила його рекламний агент Гейл Паренто. За інформацією Associated Press, він помер у середу, 20 червня.

Нейман був відомий як художник, що працював в імпресіоністичній манері, а також як ілюстратор. Він був офіційним художником п'яти Олімпіад та багатьох інших спортивних заходів. Крім того, він протягом багатьох років співпрацював з журналом Playboy.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Талалай передбачив свою смерть у вірші

Нейман писав олією, аквареллю, робив малюнки олівцем, працював з шовкографією, літографією і емаллю. Він робив начерки в прямому ефірі телевізійних передач, таким чином глядачі могли стежити за творчим процесом.

Загальне визнання він заслужив завдяки начерками зірок спорту та музики, в тому числі Мохаммеда Алі і Френка Сінатри.

Роботи Неймана виставлені в найбільших американських музеях, а також за кордоном. Його картини, наприклад, є в петербурзькому Ермітажі.

Точна причина смерті художника не повідомляється.

Зараз ви читаєте новину «У США помер офіційний художник п'яти Олімпіад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі