Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2018 08:20

У мультфільмі "Сімпсони" двічі згадали про Україну

У мультфільмі "Сімпсони" двічі згадали про Україну
Родина Сімпсонів — Меґґі, Гомер, Мардж, Ліса та Барт на хвилинній міні-серії мультфільму. Фото: FOX

На американському телеканалі FOX під час "Шоу Трейсі Ульман" 17 грудня 1989 року показали 30-хвилинний мультфільм "Сімпсони смажать на відкритому вогні". Того дня її подивилися 13,4 мільйонів глядачів. Насичений сатирою мультфільм висміює стиль життя середньостатистичного американця.

Мет Гроунінг, відомий на той час автор коміксів, персонажів створив нашвидкуруч по дорозі до кабінету Джеймса Брукса, продюсера та режисера. Змалював їх з своєї сім'ї: Гомер - це батько Гроунінга, Мардж - змінене ім'я матері, Ліза та Меггі - сестри, а ім'я Барт походить від анограми слова brat - щеня, невихована дитина. Існує версія, що прототипом Барта є сам Мет Гроунінг, проте він цього не визнає. Каже, що Барт більше схожий на його брата Марка.

У першій серії Гомер, голова родини Сімпсонів, у пошуках грошей перед Різдвом влаштовується працювати Санта Клаусом у супермаркеті. Проте через високі податки він нічого не заробляє. Щоб врятувати ситуацію, йде з сином Бартом на собачі перегони, де залишає останні гроші. Додому герої повертаються з псом, який прибіг до фінішу останнім. Має кличку Помічник Санти. Це веселить родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За озвучення однієї серії "Сімпсонів" платять півмільйона доларів

Телекомпанія не була впевнена в успіхові серіалу, і спочатку уклала угоду на виробництво 13 епізодів по 7 хвилин. Вони зайняли лідируюче місце серед інших серіалів студії, тому їм виділили прайм-тайм час. Дія відбувається у видуманому містечку Спрінгфілд.

Усі персонажі, крім Бога, мають по 4 пальці на руці. Пояснюють, що так аніматори економлять час при малюванні. Хоча герої на екранах уже більше 20 років, їх вік не змінюється. Одяг також незмінний. В деяких серіях герої вмирають. "Сімпсони" найтриваліший мультсеріал усіх часів.

Двічі в серіалі фігурувала Україна. Шеф поліції Спрінґфілда якось показав величезне фото своєї рідні з України. Вдруге показали епізод про Київ, яким керує мафіозі Віктор, зовні дуже подібний до тодішнього президента Януковича.

Кожну серію "Сімпсонів" створюють шість місяців мультиплікатори США і Південної Кореї.

В Україні "Сімпсонів" показують із 2004-го

Зараз ви читаєте новину «У мультфільмі "Сімпсони" двічі згадали про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі