понеділок, 28 квітня 2014 13:14

У київській галереї показиватимуть іншу українську реальність
5

У "Мистецькій збірці" новий проект художника Любомира Якимчука "Матерія і простір". У ній художник перекладає фізичні поняття на мову живописних образів, щоб створити іншу реальність. Виставка працюватиме з 30 квітня. 

Художник Якимчук винаходить матерію чи рельєфну структуру, яка нічого не імітує і поміщена в умовний кольоровий простір. У цьому проекті тісно сплелись фізика, філософія й естетика. Відтінки кольорів розігруються спонтанно і не мають прямого відношення до навколишнього світу.

"Під час роботи над цією серією для мене надзвичайно важливим став сам процес створення, момент злиття мене і матеріалу, момент відсутності чітких думок чи концепцій, момент, коли все на відчуттях, і не намагаєшся щось завершувати...", – розповідає художник.

В новому світі Якимчука панує єдина субстанція, яка перебуває в постійній трансформації. Автор, мов алхімік, експериментує з консистенцією, густиною, рельєфом. Поверхня полотна оживає. Його структура пульсує, зазнає метаморфози, пластично перетікає з одного стану в інший. Завдяки дивовижній оптичній ілюзії нова реальність проривається в нашу. Так відбувається фантастичне дійство: полотно стає вікном між двома світами.

Любомир Якимчук – молодий живописець і скульптор, представник Львівської художньої школи. Його творчість поєднує глибинні етнічні мотиви, філософські дослідження світоустрою і унікальний авторський стиль.

Київська галерея знаходиться по вулиці Терещенківській, 13 (вхід в арку 2-й двір). Триватиме виставка до 25 травня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У київській галереї показиватимуть іншу українську реальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі