Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2018 14:26

У Києві відкриють виставку народного художника
5

У столичному ЦУМі 21 серпня урочисто відкриють виставку Народного художника України Петра Сипняка "Моя Україна". В експозиції буде представлена серія живописних пейзажів.

Виставка приурочена до Дня Незалежності України і триватиме до 31 серпня. Про це повідомляє "Сьогодні. Lifestyle".

"Я щасливий відкриттю виставки "Моя Україна" у самісінькому серці Києва напередодні такої важливої дати для всіх нас. Кожна з представлених картин була написана мною з думкою про Україну, з любов'ю до нашої країни. Вдячний плідній співпраці з ЦУМом і плекаю надію, що кожен відвідувач надихнеться красою України та відчує гордість за нашу націю", – розповів Петро Сипняк.

Експозиція "Моя Україна" – це візуалізація мальовничого прикарпатського села, в якому народився Петро Cипняк, Карпат і дніпровських, миколаївських, криворізьких степів. А також львівських вулиць, будинків і храмів, створених геніальними архітекторами.

21 серпня урочисто відкриють виставку народного художника України Петра Сипняка "Моя Україна"
Фото: Прес-служба
Виставка приурочена до Дня Незалежності України і триватиме до 31 серпня
В експозиції буде представлена серія живописних пейзажів
Виставка буде проходити в столичному ЦУМі
Роботи художника виставлені в музеях Львова, Києва, Запоріжжя та Дніпродзержинська

"До Дня Незалежності України ми вирішили зробити киянам і гостям столиці подарунок – познайомити з творчістю Народного художника України Петра Сипняка. В арт-просторі ЦУМу ми підтримуємо українську культуру і мистецтво. Будемо й надалі знайомити відвідувачів ЦУМу з творами українських художників", – зазначив маркетинг-директор ЦУМу Антон Жорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили правду про найдорожчу картину у світі

Творчість Петра Сипняка складається із тематичних циклів і серій: пейзажі, міські пейзажі, портрети, натюрморти, етюди тощо. Роботи художника виставлені в музеях Львова, Києва, Запоріжжя та Дніпродзержинська.

Петро Сипняк народився 1959-го. Закінчив Львівський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва (нині Львівська академія мистецтв) 1985-го.
Він входить до складу Спілки художників України та Клубу українських художників. Неодноразово брав участь у виставках у Польщі, Бельгії, Німеччині, Болгарії, Словаччині, Італії та Нідерландах. 1994-го року брав участь у створенні монументального настінного розпису у французькому Нільванжі.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкриють виставку народного художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі