понеділок, 28 травня 2012 02:06

У Каннах роздали нагороди
9

Фото: Фото: AFP
Кращий сценарій - Мунжу
Приз журі - Лоач
Гран-прі - Гарроне
Кращий актор - Міккельсен

Завершився 65-й Каннський кінофестиваль. Робота журі Каннського фестивалю проходила в дружній атмосфері, але жодна нагорода не була присуджена одноголосно, зізнався журналістам після церемонії нагородження президент журі Нанні Моретті.

Головний приз - "Золоту пальмову гілку" - 65-го Каннського кінофестивалю отримав австрійський режисер Міхаель Ханеке за фільм "Любов" (Amour). Ханеке став лише шостим режисером, удостоєним "Золотої пальмової гілки" двічі.

Гран-прі - другий за значимістю приз фестивалю - отримав фільм "Реаліті" (Reality) італійського режисера Маттео Гарроне (Matteo Garrone). Це рішення журі було зустрінуте свистом у залі. Журналісти теж залишилися незадоволені: по залу преси, де акредитовані кінокритики дивляться трансляцію церемонії, прокотилося дружне "Бууу!". За сюжетом "Реаліті", головний герой, неаполітанський торговець рибою, настільки зачарований програмою Grande Fratello, аналогом американського "Великого брата", що починає жити в уявному світі.

Кращим режисером журі назвало мексиканця Карлоса Рейгадаса (Carlos Reyagadas), який представив картину "Після мороку світло" (Post Tenebras Lux). Фільм про Хуана і Наталю, які разом з двома дітьми перебираються жити з міста в село, до призу встиг отримати на фестивалі неофіційний титул "найдивнішого кіно".

Приз за кращу жіночу роль розділили Христина Флютур (Cristina Flutur) і Космина Стратан (Cosmina Stratan), які зіграли подруг у фільмі "За горбами" румунського режисера Крістіана Мунджу. Головні героїні разом виросли в дитячому будинку, але потім, в наші дні, Аліна (Христина Флютур) поїхала на заробітки до Німеччини, а Войкіца (Космина Стратан) вирішила піти в монастир. Через кілька років Аліна повертається на батьківщину, бо розуміє, що не може жити без подруги.

Сам Мунджу отримав також приз за кращий сценарій.

Приз за кращу чоловічу роль отримав Медс Міккельсен, що зіграв в "Полюванні" Томаса Вінтерберга вчителя на ім'я Лукас, звинуваченого в педофілії. Невинний Лукас буквально за день позбавляється друзів, роботи і можливості бачитися з сином, а через два дні перетворюється в загальноміського козла відпущення.

Приз журі отримав британський режисер Кен Лоуч за картину "Частка ангелів" (The Angels Share) - фільм про те, як юні хулігани стають на шлях істинний завдяки громадським роботам і віскі.

Зараз ви читаєте новину «У Каннах роздали нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі