неділя, 18 лютого 2018 21:45

У стрічці про Голодомор зіграють голлівудські актори

У стрічці про Голодомор зіграють голлівудські актори
Джеймс Нортон та Ванесса Кірбі зіграють у фільмі "Гарет Джонс". Фото: Smythson

Англійський актор Джеймс Нортон та голлівудська акторка Ванесса Кірбі зіграють ролі у фільмі польської режисерки Агнешки Голланд "Гарет Джонс", повідомляє видання Variety.

Картина розповість історію британського журналіста, який одним із перших повідомив світові правду про події 1932–1933 років в Україні.

Джеймс Нортон відомий за участю у серіалі "Макмафія" та фільмі "Війна і мир". Згідно з інформацією сайта IMDb, зіграє журналіста Гарета Джонса. За сюжетом, він приїжджає до Москви, щоб взяти інтерв'ю у Сталіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращу акторку всіх часів

Ванесса Кірбі, яка знімалася у серіалі "Корона", втілить роль Ади Брукс, кореспондентки The New York Times. Вона розповідає Джонсу про репресії у СРСР. Після подорожі в Україну Гарет Джонс переконується у її правоті. У британській та американській пресі друкує статті про Голодомор в Україні.

Раніше повідомляли, що роль Гарета Джонса зіграє американський актор Джек Рейнор.

"Гарет Джонс" стане спільною стрічкою України, Польщі, Німеччини, Бельгії та Шотландії. Держкіно виділило на створення фільму майже 26 млн грн. Загальний бюджет картини складе 262 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кіборги" побили рекорди українського прокату

2014-го польська режисерка Агнешка Голланд знімала кілька епізодів американського серіалу "Картковий будинок". Її фільми тричі номінували на "Оскар". 1985-го - "Гірка жнива", 1992-го - "Європа, Європа", 2012-го - "У темряві".

Зараз ви читаєте новину «У стрічці про Голодомор зіграють голлівудські актори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі