вівторок, 01 липня 2014 12:12

Помер письменник Анатолій Дімаров

Помер письменник Анатолій Дімаров
Фото: cult.gov.ua

29 червня пішов з життя український письменник, лауреат Державної премії України імені Шевченка (1982) Анатолій Дімаров.

Анатолій Дімаров народився 5 травня 1922 у Миргороді в сім´ї вчителя Андроника Гарасюти. Коли родину розкуркулили, батьки задля безпеки дітей розлучилися: мати вказала, що чоловік помер, змінила документи і дала дітям своє дівоче прізвище. Анатолій виріс під прізвищем Дімаров.

У повоєнні роки працював у газеті "Радянська Волинь". У 1949 році він видав першу збірку оповідань "Гості з Волині".

Протягом 1950–1951 років Анатолій Дімаров навчався в Літературному інституті імені Горького в Москві. У 1951–1953 роках — у Львівському педагогічному інституті.

Закінчивши навчання, працював редактором у видавництвах.

Письменник є автором нарису "Дві Марії", збірки оповідань та новел "На волинській землі", "Волинські легенди", "Через місточок", повісті "Син капітана", збірки повістей та оповідань "Жінка з дитиною", романів "Його сім´я", "Ідол", "І будуть люди".

Творчий доробок письменника становить кілька десятків томів.

Прощання з Анатолієм Дімаровим відбудеться 2-го липня, об 11.00, в Будинку Письменників (вул. Банкова, 2). Похорон на Байковому кладовищі.

Зараз ви читаєте новину «Помер письменник Анатолій Дімаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі