понеділок, 21 листопада 2011 20:12

Українці не готові читати романи по 600—700 сторінок - Шовкошитний

Українці не готові читати романи по 600—700 сторінок - Шовкошитний

Сучасні люди не готові читати романи по 600—700 сторінок. Найоптимальніший варіант - 300-сторінковий роман. Таку думку висловив київський письменник і поет Володимир Шовкошитний під час розмови з кореспондентом Gazeta.ua 19 листопада під час шостого з'їзду Національної спілки письменників України.

"В епоху інтернету світ став мобільним. Часто люди відмовляються від перегляду телепередач, бо це займає багато часу. Сучасні люди не готові читати романи по 600-700 сторінок. Твори мають бути більш мобільного і насиченого характеру", - сказав він.

"Найоптимальніший варіант - роман у 300- 400 сторінок. Це вже стеля. Книги більшого обсягу важко читати. Сучасні люди фізично не можуть знайти так багато часу для читання", - додав він.

Також Володимир Шовкошитний розповів, що зараз працює над двома романами.

"Перший — це продовження попередніх книжок "Мерехтіння зникань" і "Хресна путь". Тарас лишається головним героєм. Але в новому романі події відбуватимуться у наш час, у час боротьби за незалежність. Другий роман стане моїм першим міськими романом. Я - сільський хлопець, але вже багато років живу в Києві. В столиці життя найповніше. Тут відчуваються усі революції. Роман буде актуальним і сучасним, - розповів письменник. - Сюжетна лінія буде класна, головних героїв буде багато. В багатьох з них будуть реальні прототипи. Будуть присутні образи політиків. Деякі з них себе легко впізнають. Читачі теж зможуть пізнати багатьох політиків, які подавали себе героями, і зрозуміють весь їхній "героїзм".

Зараз ви читаєте новину «Українці не готові читати романи по 600—700 сторінок - Шовкошитний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі