середа, 10 жовтня 2018 13:17

Український письменник розповів, скільки заробляє

Український письменник розповів, скільки заробляє
Максим Кідрук заробляє тисячі гривень своєю творчістю. Фото: the-village.com.ua

Український письменник Макс Кідрук успішно заробляє лише своєю творчістю. Його гонорари сягають сотень тисяч гривень.

Перші відчутні роялті почав отримувати після виходу книги "Жорстоке небо" 2014-го, розповідає письменник в інтерв'ю The Village.

"Торік за півріччя у мене вперше були роялті, які є не меншими, ніж зарплата менеджера високої ланки у Рівному. Вони постійно зростають, раніше доповнювали те, що я роблю. За півріччя розмір роялті становить приблизно 70 тисяч мінус податки. Тур може приносити від 30 до 50 тисяч. Дохід у першому півріччі значно менший, там немає туру чи передзамовлення нової книги. За рік точно півмільйона гривень прокручується, можливо, навіть більше. З них мого заробітку - 200 тис. гривень", - розповідає Кідрук.

Письменник вирушив у тур 101 містами України із презентацією нової книги "Де немає Бога".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка летіла до Таїланду рятувати сина

"Передзамовлення "Де немає Бога" зараз - понад 1 тис. примірників. Я персонально на цьому заробив близько 55 тис. грн. На попередній книзі ця сума становила 35 тис. грн".

Макс Кідрук за освітою інженер-енергетик. Побував у більше 30 країнах світу.

Пише книги з подорожей, наукову фантастику та технотрилери. Найвідоміші його романи - "Зазирни у мої сни", "Не озирайся і мовчи", "Жорстоке небо", "Твердиня".

Зараз ви читаєте новину «Український письменник розповів, скільки заробляє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі