Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 10:58

Український фільм про Донбас вийшов у прокат в США

Український фільм про Донбас вийшов у прокат в США
Окрім Нью-Йорка, фільм покажуть у кінотеатрах Чикаго, Лос-Анджелеса та в інших містах. Фото: кадр з трейлера до фільму.

Документальну стрічку "Переломний момент: війна за демократію в Україні" про революцію та війну в Україні почали показувати в кінотеатрах США, повідомляє Укрінформ.

Покази розпочали в одному з найстаріших кінотеатрів Нью-Йорка. Фільм знятий українським режисером Олесем Саніним та оскароносним американським колегою - Марком Джонатаном Гаррісом.

"Українсько-американський фільм уже отримав схвальні рецензії провідних американських видань. The New York Times пише про "шалений фільм" і "хвилюючі сцени про надзвичайно хоробрих українських солдатів-добровольців". Інші ЗМІ підкреслюють актуальність українського досвіду для Америки після обрання Трампа та російського впливу на інформаційний простір", - зазначають у компанії Pronto Film, що займається маркетингом та дистрибуцією стрічки.

Окрім Нью-Йорка, фільм покажуть у кінотеатрах Чикаго, Лос-Анджелеса та в інших містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний інтелект передбачив переможців премії "Оскар"

"Переломний момент" - це погляд на війну та революцію в Україні очима простих учасників цих подій. Фільм охоплює період 2013-2016 років. Серед головних героїв - дитячий театральний режисер Андрій Шараскін (позивний "Богема"), лікар Всеволод Стеблюк, рабин Натан Хазін та інші учасники революції на Майдані та війни на сході України.

Прем'єра фільму в Україні відбулася в лютому 2017-го, на честь роковин пам'яті Небесної сотні, на провідних телеканалах країни.

В Україні почались зйомки історичного фільму про британського журналіста Гарета Джонса, який відвідав Україну 1933 року та розповів усьому світу про Голодомор

Зараз ви читаєте новину «Український фільм про Донбас вийшов у прокат в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі