четвер, 16 серпня 2012 19:36

Учасниці проекту "Спляча Красуня" залишаться анонімними
11

Спеціально для проекту столичні дизайнери пошили довгу білу сукню з закритими руками і плечима
Фото: Фото: Тарас Подолян
Сукня однаково підходить усім дівчатам, хоча мають різні фігури і зріст
Шестеро дівчат спатимуть по черзі з 22-го серпня по 9-те вересня в залі музею
Щоб потрапити до кімнати з Красунею, необхідно підписати угоду з рядками “Я обіцяю взяти Красуню за дружину, якщо вона під час поцілунку розплющить очі”

15 серпня у Національному художньому музеї представили учасниць мистецької акції "Спляча красуня" художника Тараса Полатайка. Шестеро дівчат спатимуть по черзі з 22-го серпня по 9-те вересня в залі музею. Щоб потрапити до кімнати з Красунею, необхідно підписати угоду з рядками "Я обіцяю взяти Красуню за дружину, якщо вона під час поцілунку розплющить очі". У присутності юриста учасниці теж зобов'язалися вийти заміж за випадкового обранця.

"Це мистецький проект, а не шлюбна агенція, - каже юрист Роберт Хорольський. - Пан Тарас не буде ганятися за женихами або незадоволеною Красунею. Якщо дівчина відмовляється, чоловік може подати до суду. Так само, якщо відмовляється Принц, претензії може пред'явити Красуня. Але між обома існує вільна згода — разом можуть вирішити одружуватися чи ні. Якщо пригадуєте казку, то принц закохався у Красуню, тільки після того, як вона прокинулася і розплющила очі. Але могла і не прокинутися".

Тарас Полатайко, відібрав дівчат на кастингу з-поміж 80 бажаючих. Дівчата залишаються анонімними, свої прізвища не розголошують. Серед них є журналіст, мистецтвознавець, філолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У художньому музеї цілуватимуть Сплячу Красуню

"Інколи у мені спалахує авантюрна іскра, - ділиться одна з красунь Ліза, 23 роки. Ліза — киянка, працює піарником. Має довге темне волосся, сірі очі і смуглу шкіру. У руках тримає паспорт. Дані з нього потрібні під час підписання угоди. - Я фаталістка. Прийшла в останній день кастингу. Все вийшло спонтанно. Не можу сказати, що дуже хотіла брати участь — просто стукнуло в голову. Відправила фотографії, які були під рукою. Наступного дня прийшло запрошення на кастинг. Я була саме у відрядження. В суботу зранку повернулася до Києва, хоча хотіла ще на день затриматися у Львові. "Це доля", - подумала. Прийшла одна з останніх. Тарас попросив розказати про себе і мотивувати участь у проекті. Все знімав на камеру. Потім якось чимчикую під дощем на роботу, він дзвонить. Каже, що мене відібрав. У мене в житті багато речей ідуть не за логікою. Ніколи б не думала, що працюватиму в піарі, наприклад. Хочу знайти свою людину. Досі, такої ще не зустріла. Мені головне, щоб з чоловіком було цікаво і за ним можна було тягнутися у розвитку. Звичайно, має бути симпатичним. Одруження — не найважливіше у проекті. Але якщо після поцілунку не втече - чому ні. Я людина толерантна, якщо цілуватиме якийсь бородатий, стримуватиму свої емоції. Найбільше боюся, що хтось захоче більше, ніж легкий поцілунок. Буду відвертатися. Цього угода не забороняє. А поспати люблю, аби була можливість", - сміється дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві години на день незаміжня спатиме в музеї

Спеціально для проекту столичні дизайнери пошили довгу білу сукню з закритими руками і плечима.

"Сукня однаково підходить усім дівчатам, хоча мають різні фігури і зріст. Вчора була примірка. Вони дійсно виглядають у ньому по-неземному, монументально, нагадують скульптури", - розповідає дизайнер Наталія Каменська. Голову дівчат прикрашатиме серпанок. Кожна спатиме на білому ліжку по три дні.

Зараз ви читаєте новину «Учасниці проекту "Спляча Красуня" залишаться анонімними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі