вівторок, 06 листопада 2012 10:25

У галереї під відкритим небом показують комікси про львівські маршрутки
9

Фото: Фото: Ольга Швед

Єдина у Львові галерея під відкритим небом "Щось цікаве" відсвяткувала один рік. У невеликому внутрішньому дворику в центрі Львова - на Площі Ринок, команда ініціативних митців обладнала галерею та мистецьку крамничку.

"Ініціаторів - троє, я і Олена Боровик закінчили Львівську академію Мистецтв по відділу "Художнє скло". Роман Мусяла - юрист. Разом придумали  назву, інтер'єр, декор, концепцію галереї. Щомісяця у галереї нова виставка митців. Наша мета - допомогти молодим митцям стати популярними, вперше показати свої твори. Критерії відбору авторів - креативність та якісні роботи. За рік провели десять виставок" - розповідає Роксолана Худоба.

Найчастіше галерею відвідують іноземні туристи. У Польщі, Чехії та Австрії галереї під відкритим небом - не рідкість. Організатори кажуть, що в перші місяці були невеликі конфлікти із мешканцями перших поверхів дворику. Ті переживали, що митці шумітимуть уночі. Зараз дворик прибирають, прикрашають, освітлюють, тому проблем немає.

Восени, аби картини не змокли, організатори виставки зробили дашки  над ними  - прикріпили різнокольорові парасолі. Вночі картини знімають та ховають  у приміщенні.

Зараз у галереї триває виставка ілюстрацій художниці Юстини Моготич. Юлія намалювала перший комікс "Маршрутка" про пригоди львів'ян у цьому популярному виді транспорту. Дієві особи — стоячий та сидячий пацан, дід, водій, дівчина. Комікс роздрукували і продають за символічну суму у крамниці.

"На відкритті зробили перформенс. У картонну маршрутку набилося купа людей, усі сварилися і матюкалися. Маршрутка їздила по Площі Ринок", - каже Роксолана Худоба.

Зараз ви читаєте новину «У галереї під відкритим небом показують комікси про львівські маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі