Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 13:30

Туркам сподобався мультик про українську принцесу: "Руслан і Людмила" в топ-3 Туреччини

Туркам сподобався мультик про українську принцесу: "Руслан і Людмила" в топ-3 Туреччини
Українська анімація "Викрадена принцеса" увійшла в топ-3 в Туреччині. Фото - Delo.ua

Мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" української студії Animagrad увійшов до топ-3 анімаційних прем'єр в Туреччині. За перший вікенд прокату зібрав понад $157 тис.
Про це повідомляє прес-служба Animagrad.
У турецькому прокаті український мультфільм стартував 23 березня. Його подивились 46, 4 тис. глядачів.
Також продовжується показ українського мультфільму в Румунії. Там він теж залишається серед лідерів прокату. За підсумками другого вікенду проект зібрав близько $293 тис. Його подивились 63, 2 тис. глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мультфільм "Викрадена принцеса" встановив новий рекорд у прокаті

Наступними країнами міжнародного прокату "Викраденої принцеси" стануть Хорватія та Боснія і Герцеговина. Покази розпочнуться 5 квітня. З 6 квітня картина вийде в прокат Болгарії, з 11 – Єгипту, з 12 – у країнах Середнього Сходу (Об'єднані Арабські Емірати, Кувейт, Ліван, Йорданія, Катар, Оман, Бахрейн), з 13 – у В'єтнамі, а з 27 – у Литві. У травні мультфільм побачать мешканці Латвії, Сербії та Чехії. Влітку стрічку покажуть у Польщі, Естонії, Словенії, Ізраїлі, Китаї та Кореї. Права на стрічку придбали більш ніж на 50 країн, у тому числі Франція, Німеччина, країни Південної Африки та Азії.


Триває український прокат мультфільму. За результатами третього вікенду бокс-офіс "Викраденої принцеси" становить 33, 3 млн. грн. Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів. Вийшов на екрани 7 березня. Головних героїв озвучили Олексій Завгородній та Надя Дорофеєва із дуету "Время и стекло". Анімаційне фентезі знімали за мотивами казки Олександра Пушкіна "Руслан і Людмила". Режисером стрічки став Олег Маламуж. Держкіно профінансувало 20% вартості виробництва мультфільму, загальний бюджет якого становив 95 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Туркам сподобався мультик про українську принцесу: "Руслан і Людмила" в топ-3 Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі