неділя, 10 червня 2012 15:26

Туристам Євро-2012 покажуть місцевих безхатьків та ув'язнену Тимошенко

8 червня в день офіційного відкриття Євро 2012 в київському планетарії презентували пересувну фотовиставку "Права людини поза грою", організовану Центром Громадянських Свобод.

Виставка пропонує 8 стендів зі світлинами на тему політичних репресій, утисків свободи слова та соціальної нерівності в Україні.

На фотографіях - закривавлений керівник проекту "Дорожний контроль" Ростислав Шапошніков, ув'язнена Юлія Тимошенко, побиті мітингувальники.

Окремий стенд під назвою "Абсурд сьогодення" присвячений кримінальній справі проти правозахисниці Рімми Білоцерківської. На знімках - заламування рук та розпилення сльозогінного газу в обличчя Рімми, що фотографує незаконну забудову.

Цього ж дня у сусідній залі відкрилась фешн-експозиція футболок легендарних футболістів.

Виставки проходять у суміжних приміщеннях. Щоб побачити футболку Бекхема, слід подивись спершу на побитих активістів і змучених безхатьків.

Організатори обох виставок здивовані такому курйозному поєднанню.

"10 червня провокативні фотоекспонати вирушають до інших міст-господарів Євро 2012 розповідати туристами про реалії однієї європейської країни" - розповіла організатор фотовиставки Олександра Матвійчук.

Зараз ви читаєте новину «Туристам Євро-2012 покажуть місцевих безхатьків та ув'язнену Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі