Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2012 11:58

"Титанік" в 3D окупився вже у перші дні прокату

"Титанік" в 3D окупився вже у перші дні прокату

Тривимірна версія одного з найбільш касових фільмів в історії кінематографа - "Титаніка" - зібрала вже в перші вихідні прокату в Північній Америці $ 17,4 млн. Касові збори з моменту прем'єри в середу склали 25,7 мільцонів в США і Канаді. Ще 35,5 мільйонів "Титанік 3D" заробив в інших країнах.

Таким чином, фільм вже повернув творцям витрачені гроші. Як стверджують ЗМІ, на переклад стрічки в тривимірний формат пішло $ 18 млн. За часом цей процес зайняв 60 тижнів, тобто більше, ніж було витрачено на зйомки першоджерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Предмети з "Титаніка" виставлять на аукціон

Кінофільм вийшов в прокат 4 квітня в 2600 кінотеатрах США, в тому числі в 71 залі стандарту "Аймекс" (IMAX). Крім того, "Титанік 3D" показують ще в тисячах кінотеатрів по всьому світу.

Оригінальний "Титанік" Джеймса Кемерона, який вийшов на екрани в 1997 році, мав феноменальний успіх. Фільм очолював бокс-офіс Північної Америки протягом 15 тижнів, зібравши в кінотеатрах 1,8 млрд доларів. Побити цей рекорд вдалося лише через 12 років фантастичного бойовика "Аватар", який заробив у прокаті майже 2,8 млрд доларів.

Прем'єра тривимірної версії "Титаніка" приурочена до 100 річної річниці загибелі британського лайнера, що затонув після зіткнення з айсбергом в ніч на 15 квітня 1912 року. На цьому тижні в Ірландії та США відбудеться кілька пам'ятних заходів, у тому числі два пасажирських круїзи, які пройдуть по маршруту легендарного лайнера.

Зараз ви читаєте новину «"Титанік" в 3D окупився вже у перші дні прокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі