неділя, 21 травня 2006 10:24

Тіна Кароль зайняла сьоме місце на "Євробаченні"

 

Увечері 20 травня в Афінах відбувся 51-й пісенний конкурс "Євробачення". Тіна Кароль з України зайняла 7 місце з піснею "Show me your love". В десятку кращих виконавців її не включили лише 10 країн. Однак найвищу оцінку - 12 балів - їй дали тільки португальці. Росія, Вірменія та Білорусь визнали її пісню гідною другого місця. А Молдова та Туреччина - третього. 23 країни віддали Тіні від 1 до 7 балів.

Перше місце на "Євробаченні-2006" зайняла група "Лорді" з Фінляндії з піснею "Хард рок Алілуйя". Вони набрали 292 бали, причому глядачі з 8 країн (Данії, Швеції, Норвегії, Естонії, Польщі, Великобританії, Ісландії та Греції) віддали їм 1-е місце і відповідно по 12 балів.

По 10 балів фіни отримали від Андорри, Хорватії, Ірландії, Литви, Німеччини та Ісландії.

По 8 - з Латвії, Бельгії, Швейцарії, Росії та Франції.

Тепер наступне "Євробачення" пройде в Хельсінкі, столиці Фінляндії.

Друге місце в конкурсі отримав Діма Білан (Росія) з піснею Never Let You Go". В цілому він набрав 248 балів. Таким чином, Білан повторив успіх співачки Алсу, що одержала "срібло" на "Євробаченні-2000".

На третьому місці група "Хара Мата Харі" з Боснії та Герцоговини з ліричною баладою "Лейла". Вона отримала 229 балів.

Українські глядачі найвищі бали поставили Дімі Білану. Другою, на думку українців, була боснійська "Хара Мата Харі", а третім - Андре з Вірменії.

Далі серед переваг української публіки (по низхідній): переможці "Лорді", Карола з Швеції , литовська "ЛТ Юнайтед", латвійська "Космос" (єдина група, що виступала без інструментального супроводу), норвежка Крістен Гульдбрандсен, ірландець Брайан Кеннеді та румун Міхай Трайстаріу.

До фіналу музичного конкурсу потрапили виконавці з 24 країн - Швейцарії, Молдови, Латвії, Норвегії, Іспанії, Мальти, Німеччини, Данії, Румунії, Великобританії, Греції, Франції, Хорватії, Росії, Македонії, Боснії і Герцеговини, Литви, Фінляндії, України, Ірландії, Швеції, Туреччини, Вірменії та Ізраїлю, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Тіна Кароль зайняла сьоме місце на "Євробаченні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі