середа, 10 січня 2018 14:54

"Свати" можуть повернутись: "1+1" позивається до суду

"Свати" можуть повернутись: "1+1" позивається до суду
Телекомпанія "1+1" позивається до Міністерства культури України та Держагентства з питань кіно щодо серіалу "Свати". Фото: GorodNews

Телекомпанія "1+1" позивається до Міністерства культури України та Держагентства з питань кіно щодо серіалу "Свати" студії "Квартал 95".

"Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури "Про доповнення переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України "щодо внесення в цей перелік громадянина РФ Федора Добронравова", - йдеться в повідомленні прес-служби Окружного адмінсуду Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найгучніші скандали шоу-бізнесу 2017 року

Також "1+1" просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Держкіно про анулювання свідоцтв на право розповсюдження і демонстрування серіалу "Свати", в якому знімається Добронравов.

Суд розгляне позов 15 лютого.

29 листопада 2017-го Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на всі сезони серіалу "Свати", знятого за участю російського актора Федора Добронравова, внесеного до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. 22 листопада СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду строком на 3 роки російському акторові Добронравову через його антиукраїнські публічні заяви і численні відвідування тимчасово окупованого Криму. 28 листопада Міністерство культури України внесло Добронравова до переліку осіб, які загрожують національній безпеці держави.

Зараз ви читаєте новину «"Свати" можуть повернутись: "1+1" позивається до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі