Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2016 17:30

Серед митців поширюється новий флешмоб

У соціальних мережах серед митців шириться новий флешмоб #тіщовражають. До нього долучилися письменник Сергій Жадан, співачки Марія Бурмака та Світлана Тарабарова, співак Олександр Пономарьов.

Флешмоб ініціювала "Телевізійна служби новин" каналу "1+1". Його мета - викликати в українців бажання залишитися на Батьківщині. У рамках акції усім охочим запропонували поділитися історіями про людей, які живуть в Україні та своїми вчинками надихають інших.

"Дівчинка, яка написала ці вірші, живе в Луганську. Себто весь цей час живе в Луганську. Навчається в школі. Їй 10. Пише поезію. Я про всяк випадок вірш тут залишу. Скажімо, для тих, хто збирається заливати Донбас бетоном", - пише Сергій Жадан у соціальній мережі і додає вірш дівчинки:

Українськi лани,

Українська земля –

Найдорожча менi,

Україно моя!

В найспекотнiше лiто,

В найлютiшу зиму

Я завжди пам'ятаю

Країну мою.

I немає рiзницi,

Що я зараз роблю,

Я всiєю душею,

В моїм рiднiм краю!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму хочуть відмовитися від поняття "флешмоб"

 

"Колись я познайомилась із Всеволодом Стеблюком на конкурсі авторської пісні. Молодий лікар, окуляристий ботан. Потім професор кафедри криміналістики. Потім він пішов добровольцем в АТО. Медик батальйону "Миротворець". А тоді потрапив у Іловайський котел. У ті дні дзвонила його дружина і казала, що Всеволод телефонував попрощатися. Він подзвонив мені за три дні з невідомого номера і сказав, що живий. Це почуття не можна передати словами - раптом дізнатися, що твій друг - живий! І вже потім вивилося, шо на малесенькому "уазику", який назвали Жужа, він вивіз близько 50 поранених і вмираючих з поля бою, під вогнем. Окуляристий ботан, добряк, у юності трохи схожий на Вінні-Пуха. Я зараз пишу і в мені клубок у горлі. Дякую, Сево, тобі за все. І за розуміння, що є такі люди, як ти! І це значить, що добро все-таки може перемогти зло!" - пише у соціальній мережі Марія Бурмака.

 

"Він завжди посміхається на всі 32? Чуйний, сильний, розумний і сміливий, він той, хто вражає! Знайомтеся, друзі, Вадим Довгорук, 24 роки. Кіборг. Втратив руку та обидві ноги під Дебальцевим. Мета - вчитися на військового психолога і допомагати людям. Із Вадимом я познайомилася завдяки моїй подрузі. Цей чоловік реально заряджає, він унікальний і я хочу, щоб про нього дізнався кожен. На все життя запам'ятала, як Вадим на моєму концерті власноруч, без допомоги, з посмішкою на обличчі піднявся на сцену із букетом квітів. Розчулилася, заплакала. Дякую, що ти є", - пише співачка Світлана Тарабарова.

 

"Люди, з якими жити в одній країні - гордість! Христя Бакина і є та Людина! Купа операцій, купа реабілітаційної роботи, величезна сила волі і духу! Все для того, щоб от так стояти, гуляти по вулицях міста, співати - одним словом, жити. Христино Бакина, хай Бог тобі допомагає і надалі! Дякуй Йому за це!"- пише Олександр Пономарьов

Флешмоб #тіщовражають є частиною однойменного соціально-освітнього проекту, який складається з мотивуючих виступів публічних людей в університетах українських міст.

Зараз ви читаєте новину «Серед митців поширюється новий флешмоб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі