середа, 18 липня 2012 18:00

Солондз на знімальному майданчику поводить себе, як Путін

Солондз на знімальному майданчику поводить себе, як Путін
Незважаючи на тиху вдачу, Солондз вправно керує усім знімальним процесом. Фото: oiff.com.ua

Американський кінорежисер та сценарист Тодд Солондз працює над новим фільмом. Після презентації на Венеціанському кінофестивалі своєї останньої стрічки "Темний коник", він вже написав сценарій до нового фільму.

"Робота на знімальному майданчику - це страждання та муки. Але я все ж радий, коли працюю. Час без зйомок – це кошмар. У мене депресії, коли не працюю. Відразу після закінчення роботи над "Темним коником" я написав ще один сценарій. Дія в новому фільмі відбуватиметься в Техасі. Зараз я шукаю грошей, сподіваюсь що з'являться. Інвесторів я відразу попереджаю, що мої фільми можуть не приносити грошей. Я просто хочу робити фільми, які мені подобаються. Я не працюю "на касу". Деякі режисери знімають один фільм для себе, один "на замовлення" заради заробітку. Я так не можу, я хочу все тільки для себе",  - розповів Солондз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет цьогорічного Одеського кінофестивалю становить 3 млн євро

Тодд Соландз зізнався, що часто дивується, як він з такою спокійною манерою поведінки та тихим голосом може керувати процесом зйомки.

"Це як у "Чарівнику зі смарагдового міста", - пояснив кінорежисер, - найважливіше оточити себе сильними людьми, а самим можна залишитися миршавеньким і непоказним. Мені не подобається кричати, але мені подобається, коли кричать інші. Тому, коли я готовий розпочати зйомку, я прошу свого асистента кричати "Мотор!", а потім в кінці "Стоп знято!"

Режисер сказав, що дає свободу для імпровізації акторам під час зйомок, але визначальне слово завжди залишається за ним.

"Актори з якими я працюю кращі сценаристи, ніж я сам. І завдяки їм, я виглядаю кращим режисером, аніж насправді. Я дозволяю їм певну свободу, даю певний простір для імпровізації, саме стільки свободи, скільки дає Путін. У кінцевому результаті вирішую я. Можу їм дозволити певний протест, а потім вдарю рукою по столу й нагадаю, хто тут режисер", - розповів Солондз.

Зараз ви читаєте новину «Солондз на знімальному майданчику поводить себе, як Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі