Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2012 21:21

Зняли фільм про УНР. Прем'єра - в суботу
7

Фото: фото знімальних днів

Цієї суботи о 17:00 в київському Будинку Кіно покажуть першу частину документального двосерійника про українську державність 1917-1921 років "Українська революція". Це екранізація спогадів генерал-хорунжого Української Народної Республіки Всеволода Петріва.

Головного отамана військ УНР Симона Петлюру зіграв Народний депутат Олесь Доній. Закадровий голос начитав Богдан Бенюк.

"Прикро, що й після 21-го року незалежності трапляються люди, які не знають, що в 1917-му році було утворено незалежну українську державу, яка боролася за своє існування до 21-го", - Іван Канівець.

- Знімальному процесу надав істотну ресурсну допомогу депутат Андрій Шкіль. Також допоміг львівський меценат Володимир Правосудов, - розповів сайту gazeta.ua режисер, він же автор сценарію, Іван Канівець.

Музику для фільму виконав кобзар Тарас Компаніченко та Національний академічний духовий оркестр України.

- Є певна особливість обраного формату. Намагалися, щоб глядач бачив усе так, як у той час виглядала хроніка: з погляду ракурсів і рухів камери - якнайближче до роботи тодішніх кінохроніків. А враховуючи, що хроніка тоді знімалася для новин короткими планами, то в нас майже всі сцени - короткі. Натомість їх багато, - розказав режисер. - В кадрі багато персонажів, але всі ролі - епізодичні. Якомога характернішими їх робили. Навіть якщо актор на екрані 20 секунд, все одно робить щось таке, що характеризує персонажа.

Нарізка з фільму:

"Мені дуже прикро, що й після 21-го року незалежності трапляються люди, які не знають, що в 1917-му році було утворено незалежну українську державу, яка боролася за своє існування до 21-го", - зізнається автор стрічки.

Виконавчий продюсер фільму "Українська революція" - Тимур Баротов.

Іван Канівець знаний також за документальними роботами "Тризуб Нептуна" - про створення українського флоту в 1917-1918 роках, та розповіддю про трипільську цивілізацію "Світло для світу".

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм про УНР. Прем'єра - в суботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі