неділя, 12 травня 2019 21:45

Секс-туризм – проблемна тема, про яку треба говорити — продюсер фільму "Анна" Віталій Шереметьєв

Секс-туризм – проблемна тема, про яку треба говорити — продюсер фільму "Анна" Віталій Шереметьєв
Це стрічка з певною часткою іронії. Попри те, що тема серйозна і є проблемною для України. Фото: facebook.com

Український фільм "Анна" потрапив до конкурсної програми короткометражних стрічок 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю. Пройде 14-25 травня на півдні Франції.

— Останніми роками дуже зросла увага до українського кіно та до України як до місця, де відбуваються історії, - каже співпродюсер "Анни" Віталій Шереметьєв. - Автор і режисер нашого фільму - громадянин Ізраїлю Декель Беренсон, а вся знімальна група - українська команда. Історія відбувається на сході України, охопленому війною.

Головна героїня — мати-одиначка середнього віку. Працює на м'ясопереробному комбінаті. Мешкає в старій занедбаній квартирі. Прагне змін, мріє про краще життя для себе і 16-річної доньки. По радіо чує рекламу вечірки, що влаштовують для іноземців, які подорожують у пошуках кохання. Вирішує відвідати захід, за сюжетом.

Gazeta.ua поспілкувалася з продюсером Віталієм Шереметьєвим на прес-конференції, присвяченій участі України в Каннах.

Як ви приєдналися до розроблення фільму "Анна"? Що саме найперше вас зацікавило?

— Усе почалося зі знайомства з режисером Декелем Беренсоном. Його ставлення й бажання було першим мотивом. Нам сподобалась його готовність працювати з повністю українською командою.

Де знімали стрічку?

— У двох містах. Спочатку Декель пожив трохи в Києві — йому треба було ввібрати місцеву культуру й автентику. Тоді ми почали обговорювати, де можемо знімати. Зібрали фотографії з різних міст України та обрали Кривий Ріг, з'їздили туди. Декель був вражений цим містом. Початково ідея була все фільмувати там. Через логіку виробництва й вибору локацій ми розбили знімання на два міста — Київ і Кривий Ріг. Більша частина знята у Кривому Розі.

У сюжеті є подробиці, якась конкретика щодо місця дії?

— Це образ сходу України. Там немає конкретної прив'язки до бойових дій. Це просто пострадянське українське індустріальне місто, його атмосфера.

Тема секс-туризму складна, можна сказати, навіть табуйована. Як було її опрацьовувати, проговорювати вголос?

— Про будь-яка проблемну тему, якщо вона існує, треба говорити. І дивитися на неї під зовсім різними кутами. Це допомагає людям досягти розуміння питання, а не займати тільки одну позицію. І звісно ж, розкриття будь-якої теми залежить від тональності, в якій про неї розповідається. Це сильно змінює кут зору.

У фільмі "Анна" з якою тональністю?

— Не хотів би сильно спойлерити, але можу сказати, що це стрічка з певною часткою іронії. Попри те, що тема серйозна і є проблемною для України.

Українська прем'єра "Анни" відбудеться на Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість". Пройде з 25 травня до 2 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про учасників Каннського кінофестивалю від України

Програма українських заходів у межах Каннського кінофестивалю має такий вигляд:

16 травня – український прийом, що пройде за підтримки Посольства України у Франції;

17 травня – бізнес-ланч Meet Ukrainian Producers, який проводиться четвертий рік поспіль Фондом Ігоря Янковського спільно з Держкіно;

22 травня – світова прем'єра фільму "Додому";

23 травня – світова прем'єра фільму "Анна".

Зараз ви читаєте новину «Секс-туризм – проблемна тема, про яку треба говорити — продюсер фільму "Анна" Віталій Шереметьєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі