вівторок, 15 грудня 2020 00:45

Режисер "50 відтінків сірого" знімає серіал про Рейгана та Горбачова

Режисер "50 відтінків сірого" знімає серіал про Рейгана та Горбачова
1986-го Рональд Рейган та Михайло Горбачов у столиці Ісландії Рейк'явіку домовилися закінчити холодну війну. Про це знімає серіал Джеймс Фоулі, творець двох останніх частин "50 відтінків сірого". Фото: BBC

Американська студія Paramount знімає серіал про Рональда Рейгана та Михайла Горбачова. Йтиметься про зустріч політиків 1986-го у столиці Ісландії Рейк'явіку. Тоді домовилися про поступове ядерне роззброєння та завершення холодної війни.

Президента США зіграє американець Майкл Дуглас, радянського генсека - австрієць Крістоф Вальц. Останній став всесвітньо відомим після стрічок Квентіна Тарантіно "Безславні виродки" та "Джанґо вільний".

Сценарій напишуть за спогадами радника Рейгана - Кеннета Адельмана. Був присутній під час зустрічі 1986-го. Написав нон-фікшн "Рейган у Рейк'явіку: 48 годин, які завершили холодну війну".

Режисером проєкту призначили Джеймса Фоулі, який працював над "Картковим будиночком". Зняв дві частини "50 відтінків сірого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчанка співає українською на окупованому півострові

2008-го стрічку про історичну зустріч Рейгана та Горбачова хотів зняти Рідлі Скотт. Представники його компанії Scott Free отримали дозвіл на зйомки в будівлі, де проходила зустріч.

"Мова йде швидше не про зовнішність, а про акторську гру", - казав тоді про акторів Рідлі Скотт в інтерв'ю Hollywood Reporter. - Проте все-таки і зовнішність важлива. Від фактури нікуди не дінешся. Рейган був високий і елегантний, а Горбачов - такий здоров`як, як нападаючий в регбі. На роль Горбачова легше знайти актора, ніж Рейгана".

Зараз ви читаєте новину «Режисер "50 відтінків сірого" знімає серіал про Рейгана та Горбачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі