Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2015 17:28

Рада заборонила показ російських серіалів з пропагандою

Рада заборонила показ російських серіалів з пропагандою

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №1317 щодо захисту інформаційного телерадіопростору України За відповідний законопроект разом з декількома поправками проголосувало 239 народних депутатів з 226 необхідних, передає Еспресо.TV.

Один з авторів законопроекту, голова комітету з духовності та культури Микола Княжицький підкреслив, що прийняття цього законопроекту є принциповим, адже російські серіали пропагують армію агресора.

"Логіка нашого закону полягала в тому, оскільки 30% російських продуктів виробляються в Україні та в інших країнах, що ми обмежуємо всю продукцію незалежно від походження, якщо вона пропагує російську армію. Це стосується лише фільмів після 1991 року", - сказав Княжицький.

Він пояснив, що цей законопроект пропонує надати можливість центральним органам влади, таким як Держкіно, штрафувати ті канали, які порушують заборону на трансляцію російських серіалів. Також законопроект пропонує скласти перелік осіб, показ яких на телебаченні є не бажаним, у зв'язку з тим, що ці особи закликали до міжнаціональної ворожнечі.

Народний депутат підкреслив, що зараз трансляція серіалів та фільмів за участю осіб, які підтримують антиукраїнську політику, відбувається хаотично. "Зараз немає затвердженого списку заборонених акторів та культурних діячів, тому досить часто канали просто не знають чи можна показувати цю особистість чи ні", - зауважив він.

Закон вступить в дію через два місяці з дня його опублікування. "Це робиться для того, що телеканали мали можливість закупити закордонні серіали, крім російських, і почати виробництво українських серіалів", - пояснив Княжицький.

В документі було враховано кілька поправок.

"В Україні забороняється розповсюдження і публічне демонстрування фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами Російської Федерації, а також фільмів, що пропагують (включаючи подання позитивної інформації) діяльність правоохоронних органів, збройних сил, інших військових чи силових формувань Російської Федерації або їх окремих представників, та фільмів, сюжет яких прямо чи опосередковано пов'язаний із діяльністю зазначених органів чи формувань", - сказано в законі.

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада України проголосувала в першому читанні законопроект нардепів Миколи Княжицького та Вадима Денисенка, який передбачає заборону трансляції аудіовізуальної продукції країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила показ російських серіалів з пропагандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі