середа, 22 квітня 2020 16:50

Триває безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіна

Триває безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіна
Пітер Ван ден Бегін у ролі короля Бельгії Ніколаса ІІІ пливе на човні

21-27 квітня проходить онлайн-фестиваль європейського кіна.

Покажуть 8 кінохітів із відеокоментарями українських кінокритиків Олександра Гусєва та Анни Дацюк. Організатори компанія Arthouse Traffic.

"Анджело", реж. Маркус Шляйнцер, Австрія, 2018 р.

Відень, XVІІІ ст. Африканський сирота потрапляє під опіку графині. Вона стає його хрещеною, дає ім'я та освіту. Хлопець виростає і вирішує таємно одружитися з білою жінкою.

"Велика краса", реж. Паоло Соррентіно, Італія, 2013 р.

65-трічний журналіст і письменник Джепп Гамбарделла розчарувався в житті. Зі склянкою джин-тоніку в руках він спостерігає за світським життям у Римі. Там живуть впливові, але порожні люди. Стрічка - лауреат премій "Оскар" та "Золотий глобус" за найкращий міжнародний фільм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Docudays UA пройде онлайн

"Король бельгійців", реж. Петер Бросенс, Джессікка Хоуп Вудворт, Бельгія, Нідерланди, Болгарія, 2016 р.

Король Бельгії Ніколас ІІІ вирушає до Туреччини, щоб повернути авторитет у своїх підданих. Та в цей час Бельгія опиняється на межі розколу. Королю терміново треба повернутися на батьківщину, але всі авіарейси скасовано. Повертається суходолом, нелегально перетинаючи кордони. Стрічка отримала Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю та номінувалася на найкращу комедію Європейської кіноакадемії.

"Малюк Джо", реж. Джессіка Гауснер, Австрія, Велика Британія, Німеччина, 2019 р.

Мати-одиначка Еліс працює агрономкою. Виводить малинову квітку, яка в умовах ретельного догляду робить свого власника щасливим. Одній із рослин дає ім'я свого сина – Джо та забирає додому. Жінка підозрює, що квітка небезпечна.

"У моїй кімнаті", реж. Ульріх Кьолер, Німеччина, Італія, 2018 р.

Армін – бідний фрілансер. Він має багато вільного часу, але відчуває себе нещасним. Одного ранку дізнається, що людство зникло з лиця землі. Стрічку було презентовано на Каннському кінофестивалі.

"Франц", реж. Франсуа Озон, Франція, Німеччина, 2016 р.

Німкеня Анна щодня приходить на могилу свого нареченого Франца, який загинув у Першій світовій війні. Якось зустрічає там француза, який теж приніс йому квіти. Анна закохується у вчорашнього ворога.

"Холодна війна", реж. Павел Павліковський, Польша, Франція, Велика Британія, 2016 р.

Композитор та співачка закохалися в розпал холодної війни. Він тікає з соціалістичної Польші, а в неї там кар'єра. Із часом закоханим вдається зустрітися в Парижі. Несумісні за темпераментами одне без одного не можуть.

"Чемпіони", реж. Хав'єр Фессер, Іспанія, 2018 р.

Тренера з баскетболу засуджено до громадських робіт. Він повинен зробити чемпіонів з аутистів.

З 24 квітня по 3 травня вперше онлайн відбудеться 17-й фестиваль документального кіно Docudays UA. Програма складається з 70 фільмів, які можна буде переглянути, зареєструвавшись на VOD-платформі docuspace.org.

Зараз ви читаєте новину «Триває безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі