четвер, 11 травня 2017 13:05

Притула планує взяти участь у наступному Євробаченні

Автор: Сергій Старостенко
 

Телеведучий і автор гумористичного шоу "Вар'яти" Сергій Притула цьогоріч вів національний український відбір на пісенний конкурс Євробачення-2017, який відбувся в лютому. Наступного року Сергій має намір сам взяти участь у цьому відборі. Каже, що майже придумав конкурсний номер, однак планує не представляти його на сцені, а продюсувати. Про творчі плани на наступний рік і про особливості цьогорічного пісенного конкурсу Сергій розповів в ексклюзивній розмові.

Які ваші прогнози щодо успіху нашого гурту О.Torvald на Євробаченні-2017?

Не беруся оцінювати перспективу. З мене ніякий оракул. Перед початком відбору на Євробачення у мене було кілька фаворитів. Не скажу, що О.Torvald до моєї топ-п'ятірки не входив.

Я дуже хочу, щоб хлопці просто гарно виступили. Колись була ситуація: від якоїсь країни рокери виступали, до того ж вони пасли задніх у результатах голосування, але Британія дала їм 12 балів. Вони так тішилися. Їм кажуть: "Чого ви радієте? Ви ж і так не виграєте!" - "Плювати! Ми рокери. Нам Британія дала 12 балів". Британія і Сполучені Штати - це дві країни, які формують тренд у рок-музиці.

Я не кажу, що якщо Британія дасть 3 бали О.Torvald, то вони будуть погані рокери. Я говорю про те, що фінальний результат виступу не завжди - оцінка наслідків того виступу. Я не чув після перемоги Марії Шеріфович із піснею "Молитва", щоб та пісня стала всесвітнім хітом. А "Цигель-цигель- ай люлю" Вєрки Сердючки я бачив в голівудському фільмі за участю самої Вєрки Сердючки. Ти сидиш в кінотеатрі, жуєш поп-корн, дивишся — бігає на екрані Стетхем, і раптом там з'являється Вєрка Сердючка. Це показник. Чомусь же взяли в цей фільм саме Сердючку, а не групу Lordі чи Сергія Лазарева.

Якщо після виступу гурту О.Torvald у них на горизонті з'являться якісь прихильники за кордоном, якщо вони поїдуть туди на рок-фестивалі, їх там хтось помітить і скаже: "Пацани, Гластонбері — двері відчинені, давай вперед!" – це буде успіх

Тому якщо після виступу гурту О.Torvald у них на горизонті з'являться якісь прихильники за кордоном, якщо вони поїдуть туди на якісь рок-фестивалі, їх там хтось помітить і скаже: "Пацани, Гластонбері (музичний фестиваль у Великій Британії. – Gazeta.ua) — двері відчинені, давай вперед!" – це буде успіх. Хлопці нехай самі скажуть через рік, чи отримали вони якийсь фідбек від Євробачення незалежно від того, яке місце вони посядуть.

Багато хто очікував, що ви будете вести Євробачення. Чому цього не сталося?

Ті очікування були сформовані мас-медіа, а не мною. Мас-медіа отруїли цим очікуванням широкі верстви населення. А потім, коли ні хріна не зрослося, вони сказали: "Чуєш, Притула, а чого ти не ведеш?" А я що, мав? Мені довгий час хотілося переспати з Анжеліною Джолі. Але ж не склалося.

Не склалося, тому що не було внутрішнього бажання. Розумів, що на підготовку цього проекту потрібно буде витратити дуже багато часу, а це означало, що мені треба буде поставити хрест на гастролях "Вар'ятів". У мене є колектив з 10 чоловік. Мені їх треба годувати: ми податки платимо, на АТО гроші перераховуємо. Я зрозумів, що якщо візьмуся за Євробачення, то півберезня і весь квітень втрачу. А в мене за цей період концертів 15-16.

Все, що ти робиш, має мати якийсь наслідок. Вести Євробачення винятково для того, щоб мати в своєму архіві пташечку, що я вів Євробачення, мені нецікаво. Ну добре, провів я його, і хто про це згадає? Чи ви думаєте, що якась жінка в Бельгії буде задумуватися: "Боже! То ж Притула певно!"

Вести Євробачення винятково для того, щоб мати в своєму архіві пташечку, що я вів Євробачення, мені нецікаво.Чи ви думаєте, що якась жінка в Бельгії буде задумуватися: "Боже! То ж Притула певно!"
Ведучий Євробачення може отримати фідбек від своєї роботи тільки у власній державі

Ведучий Євробачення може отримати фідбек від своєї роботи тільки у власній державі. Ну я проведу Євробачення, і що в мене зміниться в цій державі? Про мене більше людей дізнаються, ніж уже знають? Ну може, плюс 5 відсотків. Суттєво на стан справ у моїй кар'єрі це не впливає. 4 ефіри внутрішнього національного відбору, які я провів на СТБ, для мене набагато цікавіші, ніж потенційне проведення Євробачення, тому що я тут працював для свого глядача.

Все ж я зустрівся з оргкомітетом. Ми поспілкувалися. Я побачив, що програма ведучого Євробачення до секунд розписана. Там немає місця для імпровізації. Якихось плюсів від того, окрім задоволення свого самолюбства, я не бачу. А мого самолюбства ще не так багато, щоб я дер під собою гравій, щоб отримати ту посаду.

Автор: Сергій Старостенко
 

Я не люблю, коли мені голову морочать. Мені вислали сценарій, показали, як це було минулого року в Швеції. Потім кілька разів переносили зустріч. У мене, перепрошую за брутальний чоловічий гумор, вже не було ерекції на той процес, і я понабирав концертів.

Чи потрібно було забороняти в'їзд в Україну російській учасниці Юлії Самойловій?

Мені чисто по-людськи її шкода. Бо вона виявилася просто пішкою в грі російської пропагандистської машини.

Якби вона сюди заїхала, ні ви, ні я не могли б дати гарантії, що не було б якоїсь провокації, і що це потім не вилізло б нам ще гіршим боком. Тут з якого боку не глянь - всюди якось слизько. Не впустили - Слава Богу!

Чула, що ви маєте намір взяти участь у Євробаченні наступного року

Я хочу. Тільки не сам. Дуже хочу спродюсувати. Але для того треба, щоб зорі зійшлися одразу в кількох місцях. Я знаю, як це має виглядати. Є режисер-постановник, є людина, яка може заспівати. Але я не маю ще такої людини на горизонті, яка б могла написати музику і дотончити той текст, який в мене в голові літає, щоб воно все зіграло. У нас немає просто якоїсь структури, яка б писала таку от музику дискотечного напрямку, яку б мені хотілося почути в тій пісні.

Це має бути щось подібне до хіту Вєрки Сердючки?

Я думаю, що цей номер не буде позбавлений почуття гумору.

Зараз ви читаєте новину «Притула планує взяти участь у наступному Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі