пʼятниця, 05 лютого 2021 15:06

Прем'єри тижня: трилер про коронавірус та перспективна дівчина

Цього тижня в український прокат виходять 3 нові американські стрічки, британська драма 2019-го та 2 горори про спіритичні сеанси: "Гра на 100 свічок" й "Астрал: Онлайн".

Про новинки в кінотеатрах розповідає кінокритик Юрій Самусенко.

Перспективна дівчина. США, 2021 рік

30-річну Кессі відрахували з медичного коледжу. Вимушена жити з батьками та працювати в кав'ярні за невелику платню. Щоб помститися світу, кожен вечір іде в клуб, прикидається п'яною та заманює чоловіків у пастку, за сюжетом.

Це майбутній прорив Кері Малліган у нагородному сезоні. Її вже номінували на "Золотий глобус" і справа йде до "Оскара". За сюжетом фільму вона прикидається п'яною дівчиною в барах, стаючи здобиччю для чоловіків. Але коли справа доходить до інтиму, вона мститься чоловічому роду за травму, яку дівчина отримала в минулому. Амбітний трилер постійно переносили через пандемію. Завдяки релізу взимку йому пощастило потрапити в поле зору кінокритиків і відтепер він змагатиметься за головні кінонагороди. Рецензія на фільм у Variety вже викликала cуперечки та змусила редакцію просити вибачення за контраверсійний коментар автора. Тому обговорення стрічки надалі може бути лише спекотнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Було відчуття, що дивлюсь порно без сцен сексу - кінокритикиня

Дрібниці. США, 2021 рік

У 1990-х коп на ім'я Джо приїжджає в Лос-Анджелес допомогти молодому поліцейському Джиму розслідувати серію вбивств жінок. Деталі змушують Джо згадати про свою стару, нерозкриту справу, за сюжетом.

На перший погляд, маємо типовий трилер про серійного вбивцю та розслідування, але інтерес до кіно виникає передусім завдяки акторському складу. Дензел Вашингтон, Рамі Малек та Джаред Лето вперше співпрацюють один з одним та вміють з найбанальнішого кіно вижати якісний саспенс. Але після релізу в США кіно хвалили лише за їхні таланти. Режисер Джон Лі Генкок раніше знімав драми під "Оскар" - "Невидима сторона", "Врятувати містер Бенкса", "Засновник" - , але цього разу зміна жанру може помітно похитнути його позиції. "Дрібниці" вийшли в США на стрімінгу HBO Max, у решті світу фільм можна подивитися в кіно. Така стратегія вже виправдала себе з "Диво-жінкою", але, здається, може провалитися від релізу цієї стрічки.

Пташка в клітці. США, 2020 рік

Якщо ви довго запитували себе, де ж кіно про локдаун та Covid-19, кінематографісти вас почули. "Пташка в клітці" – це драматичний трилер про 2024 рік та мутування вірусу, яке досягло страшних масштабів. Історія розгортається навколо кур'єра з імунітетом та його дівчини, яку вже захопив вірус. Вони чекають медиків, намагаючись заспокоїти одне одного. У продюсерах фільму є Майкл Бей, але тішити себе масштабами краще не треба. Режисер Адам Мейсон спробував зняти максимально клаустрофобічне та тривожне кіно. Саму ж стрічку знімали з дотриманням карантинних норм. Щоправда, для Голлівуду це не новина – усі проєкти виготовляються з використанням нових правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарні кінотрилогії повертаються на великі екрани

Вільний птах. Велика Британія, 2019 рік

"Вільний птах" дійшов до українського кінопрокату майже через півтора року після світової прем'єри. Копродукція між Норвегією та Великою Британію охоплює початок Другої світової війни та маленьке місто Тронхейм. Донька перукаря втікає від нацистів, перевдягаючись хлопчиком. Тим самим, вона прагне уникнути потрапляння до концтабору.

Кінокритик Пітер Бредшоу лаконічно оформив свої враження у рецензії на це кіно: "Це те, що можна показувати в неділю вдень по телевізору в будь-який час протягом останніх кілька десятиліть". Натомість прихильники євродрам про тяжки роки війни знайдуть щось улюблене в щемкій історії, заснованій на реальному житті.

Автор: Youtube
  Британка Кері Малліган зіграла головну роль у фільмі “Перспективна дівчина”. Її відрахували з медичного коледжу. Вимушена жити з батьками та працювати баристою за невелику платню. Щоб помститися світу, кожен вечір йде в клуб, прикидається п’яною та заманює чоловіків в пастку, за сюжетом.
Британка Кері Малліган зіграла головну роль у фільмі “Перспективна дівчина”. Її відрахували з медичного коледжу. Вимушена жити з батьками та працювати баристою за невелику платню. Щоб помститися світу, кожен вечір йде в клуб, прикидається п’яною та заманює чоловіків в пастку, за сюжетом.

Австралійське кіно покажуть безкоштовно. 4 фільми увійшли до програми онлайн-фестивалю "Кенгуру Фест". Подивитися можна онлайн на платформі "Віртуальний кіноклуб".

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: трилер про коронавірус та перспективна дівчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі