середа, 14 лютого 2018 19:19

Поповнили список заборонених книг із РФ

Поповнили список заборонених книг із РФ
У своїй книзі Роман Сенчин пропагує пропагандистську позицію щодо подій на Майдані та Донбасі. Фото: AZON.market

Державний комітет телебачення і радіомовлення України наклав заборону на ввезення на територію України двох нових книг з РФ. Йдеться про збірку "Постоянное напряжение" Романа Сенчина та дитячу серію "Путешествие вокруг света".

Про це повідомила прес-служба відомства.

"У книзі Романа Сенчина присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора та пропаганда війни, - пояснили у прес-службі. - Один із її героїв, російський офіцер запасу, ностальгує за війною: "А вокруг… Вокруг Новороссия, Сирия… То один его однополчанин уехал в Донбасс, то другой добился отправки в Сирию. С гордостью за этих ребят сообщал он и с досадой на себя".

У книзі Сенчин описує події в Україні, застосовуючи пропагандистські гасла: "антигосударственный переворот в Киеве", "гибли люди, говорящие по-русски", "надо вводить войска – защитить наших братьев и остановить бандеровцев-фашистов".

Заборона на ввезення серії "Путешествие вокруг света" не пов'язана зі змістом книг, зазначили у відомстві. Причиною стала інформація, подана у вихідних даних книги. Зокрема у виданні вказали наступне: "Отпечатано в России. Республика Крым".

"Саме через цю "помилку" в географії (Крим був, є і буде українським!) видання не отримало дозволу на ввезення і розповсюдження в Україні", – додали в Держкомтелерадіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки російських книжок у чорному списку

Станом на 14 лютого 2018 року, в Держкомтелерадіо надали дозвіл на ввезення майже 10, 5 тис. найменувань видавничої продукції з РФ і тимчасово окупованих територій України. Також надали 259 відмов у видачі дозволів. 30 з них - на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо.

Зараз ви читаєте новину «Поповнили список заборонених книг із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі