пʼятниця, 29 червня 2012 13:10

Польських радіоведучих звільнили, але не назавжди

Польських радіоведучих звільнили, але не назавжди
Один з "жартівників" Куба Воєвудський. Фото: wsieci.rp.pl

Польська радіостанція Radio Eska вирішила розірвати контракт зі скандальними ведучими програми Poranny WF, висловлювання яких про громадянок України спровокували міжнародний скандал. Про це пише Gazeta Wyborcza.

Власник компанії ZPR, якій належить Eska Rock, Збігнєв Бенбенек, відмовився коментувати виданню звільнення скандальних ведучих, але не виключив, що їхня програма в іншому форматі і в записі, а не прямому ефірі, могла б з'явитися в ефірі вже восени цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений польський радіожартівник: Сатира - це не злочин

Він зазначив, що рішення про закриття програми, яке правління прийняло в минулий понеділок, швидше за все, врятувало радіостанцію від втрати концесії на радіомовлення.

За його словами, польська Національна Рада з радіомовлення і телебачення (KRRiT) розгляне справу образливих висловлювань про українок в ефірі Radio Eska на наступному тижні.

Нагадаємо, скандал через образливі слова ведучих Poranny WF про українських хатніх робітниць спалахнув наприкінці минулого тижня після того, як ряд організацій і приватних осіб в Польщі подали заяви в прокуратуру за їх висловлювання, а МЗС України виступив з вимогою публічних вибачень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польский радіоведучий зізнався, що наговорив дурниць про "згвалтованих українок"

МЗС Польщі назвав "ідіотським і хамським" вислови журналістів, які вибачилися за свої слова, заявивши, що насправді хотіли висміяти "стереотипи деяких поляків", а не образити українців.

22 червня прокуратура у Варшаві розпочала розслідування цієї ситуації за підозрою в ксенофобських висловлюваннях, які караються польським законодавством тюремним строком до 3-х років.


Зараз ви читаєте новину «Польських радіоведучих звільнили, але не назавжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути