понеділок, 22 січня 2018 21:45

Показали перші кадри історичного екшну "Крути 1918. Захист"

Показали перші кадри історичного екшну "Крути 1918. Захист"
На Обухівщині завершились зйомки "Крути 1918". Фото -facebook.com

Презентували перший тизер історичної картини "Крути 1918. Захист", реж. Олексій Шапарєв.

Розповідає історію студентів-юнкерів, які вступили до лав армії УНР (Української народної республіки). У січні 1918 лишились захищати від червоногвардійців під проводом Михайла Муравйова станцію Крути, поблизу Ніжина на Чернігівщині. Після того, як основна частина війська УНР пішла на Київ, щоб придушити повстання на заводі "Арсенал", 27 студентів потрапили в полон і були страчені. Зйомки проходили на Київщині, Черкащині. Париж знімали у Межигір′ї.

"Коли почали роботу, я звертався до багатьох істориків, дослідників - і кожен розповів свою історію, - каже режисер. - Тобто сто років минули, а кожний трактує, як кому зручно. В картині, яку ми зараз робимо, постараємося показати не агітаційний фільм, а долі людей. Спеціально змінили всі імена, прізвища. З реальних людей - тільки Михайло Грушевський, Симон Петлюра, Аверкій Гончаренко, Михайло Муравйов, Володимир Антонов-Овсієнко", - сказав Шапарєв.
"Я взявся за цей проект, тому що те, що було 100 років тому, і те, що зараз відбувається - дзеркальне відображення, тільки в інших костюмах. Поведінка влади, людей, молодого покоління, їх активність і громадянська позиція дуже сильно схожі на сьогоднішні події, в яких ми з вами беремо участь, починаючи з кінця 2013 року, - сказав режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Засновано на реальних подіях" - сцени з фільмів порівняли із архівними кадрами

На екрани фільм вийде в кінці 2018 року.

Письменник Андрій Кокотюха повідомив про продовження історичного роману "Червоний" на своїй сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Показали перші кадри історичного екшну "Крути 1918. Захист"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі