вівторок, 24 квітня 2012 15:22

Письменники вручили Януковичу 16 лимонів
11

Фото: Фото: Тарас ПОДОЛЯН

23 квітня столичні письменники вручили президенту Віктору Януковичу "16 лимонів". Зробили це на Контрактовій площі під час письменницького автопробігу.

"Ми раді страшно за колег. Як тільки колеги починають заробляти, ми починаємо святкувати. Так що ми радіємо, і сьогодні ми скинулися на 16 лимонів для нашого колеги, Віктора Януковича", - сказав на початку акції видавець Дмитро Капранов.

Він разом з братом Віталієм привіз портрет Януковича. Його прикріпили до пакету. Лимони кидали всередину через розріз по лінії рота.

"Сподіваюся, що коли Віктор Федорович буде їсти цей лимон, на нього навернуться справжні ліричні сльози, і він почне писати ще і вірші", - таке припущення висловив столичний поет Олег Коцарев, коли кидав лимон до рота Януковича.

Голова мистецького об'єднання "Остання барикада" Олесь Доній перед кидком відкусив половину лимона і сказав: "З гонорарами треба ділитися!".
"Поаплодуємо! Всі ми бачили, як вручається найбільший гонорар в Україні", - сказали учасники акції після того, як всі лимони були в пакеті.

Письменницький автопробіг стартував о 12.30. Попереду автоколони їхав зелений "запорожець-кабріолет" братів Капранових. Він зламався по вул Великій Васильківській. Брати залишили машину на дорозі, а самі пересіли і мікроавтобус Олеся Донія.

Першою зупинку письменники зробили біля книгарні "Знання", яку в листопаді продали приватному власнику. Потім зупинилися біля нового книжкового магазину "Масква" по вул. Саксаганського.

"Від усіх існуючих книгарень "Масква" відрізняється не лише скелетом у вітрині, а й продукцією — ми будемо продавати лише українські книжки", - сказала директорка книгарні Наталія Проценко.

Зараз ви читаєте новину «Письменники вручили Януковичу 16 лимонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі