Ексклюзиви
субота, 13 грудня 2014 18:12

"Перед смертю син сказав мені, що приїхав назавжди" - Сергій Якутович
1

Відомий український художник Сергій Якутович, 62 роки, досі не може оговтатись від смерті свого єдиного сина, який помер у січні цього року.

"Цей рік такий ніби мене розстріляли. Не знаю, якщо  вистачить моральних сил та здоров'я, то буде добре. Якщо не вистачить - мені байдуже. Я вже нічого не хочу" - каже Сергій Георгійович.

Антон Якутович помер в Києві у віці 38 років через хворобу. Дванадцять останніх років жив у Франції. Неодноразово як художник брав участь у міжнародних виставках. Його картини виставлялися в Англії, Іспанії, Швейцарії, Франції. Дружина Беранжер музикант. Після смерті чоловіка жінка зібрала усі його картини в квартирі, де вони жили.

"Ми з ним задумали декілька проектів. Я просив його залишитися хоча б на рік. Останні місяці ми з ним не розлучалися. Він шкодував, що ми не записуємо наші розмови. Говорили не про те, які ми великі чи малі художники, а як відчуваємо життя, розуміємо мистецтво. Часто до мене приходять друзі Антона зі своїми дітьми. Всі вони розумні та красиві, а в мене нічого нема. Нічого" - зітхає графік.

"Антон передчував свою смерть. Я розумів, що він приїхав на 5-річчя смерті моєї дружини, але спитав його "Надовго? - Боюсь, що назавжди" - відповів і більше нічого не сказав. Він був дуже привітним та екстравагантним. Ще більшим індивідуалістом ніж я. Коли я щось починав робити і нервувався завжди казав "Тату, не переживай, в гіршому стані у тебе все буде добре" - згадує чоловік.

Це вже третя трагедія в житті Сергія Якутовича. П'ять років тому померла його кохана дружина Ольга. "У мене в житті було дві людини яких я любив понад усе. Батько й моя дружина. Обох немає в живих" - згадував пізніше художник.

Син Антон похований у Києві поруч з могилою матері. Сергій Георгійович планує зібрати й привезти картини сина до Києва та зробити виставку його пам'яті.

Повне інтерв'ю з Сергієм Якутовичем читайте в одному з найближчих номерів журнала "Країна"

Зараз ви читаєте новину «"Перед смертю син сказав мені, що приїхав назавжди" - Сергій Якутович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі