понеділок, 10 лютого 2020 11:27

"Паразити" - кращий фільм року: що відомо про стрічку

"Паразити" - кращий фільм року: що відомо про стрічку
"Паразити" вийдуть в прокат в Україні 1 серпня. Фото: скрін Movieclips Trailers/YouTube

Південнокорейський фільм "Паразити" режисера Пон Джин Хо став головним тріумфатором премії "Оскар-2020". Стрічка перемогла в номінаціях "Кращий фільм", "Кращий режисер", "Кращий оригінальний сценарій" і "Кращий фільм іноземною мовою".

Світова прем'єра фільму відбулася 21 травня 2019-го. Його показали на Каннському кінофестивалі у Франції. Після показу овації не вщухали протягом 15 хв. Фільм отримав нагороду "Золота пальмова гілка".

Ще до прем'єри в Південній Кореї права на показ фільму продали у 192 країни, це стало рекордом для азіатського кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше на церемонії "Оскару" вручав нагороду актор з синдромом Дауна

Про що фільм "Паразити"?

У центрі сюжету - бідна сім'я невдах, де ніхто не працює. Вони живуть у брудному підвалі, сидять під стелею, щоб зловити вай-фай із сусідніх кав'ярень і не закривають вікна, аби житло хоч трохи оброблялося, коли повз проходить дезінфектор. Щоб знайти гроші на хоч якусь вечерю, складають коробки для піци. Батько колись намагався відкрити кондитерську, але його план повністю провалився, у результаті він зневірився і здався. Матір колись була спортсменкою, але закинула спортивну кар'єру. Двоє старших синів намагалися вступити до інституту, але так і не змогли.

Несподівано у їхнє темне і брудне царство проник промінь світла - ним став приятель старшого сина. Він студент і просить друга підмінити його як репетитора з англійської для доньки багатого директора міжнародної IT-компанії містера Пака. Боязкий Кі-ву спритно підробив університетський диплом і відправився на роботу в шикарну садибу, оформлену кращими дизайнерами.

Сім'я Пак - повна протилежність головним героям. Вони багаті, живуть у розкоші і не рахують грошей. Щасливий хлопець отримав роботу в багатому домі та вирішив перемістити сюди і свою сімейку, забезпечивши їх роботою обслуги. Батько став водієм, матір - домашньою робітницею, сестра вчить молодшого сина малюванню. Саме з цього моменту і починається найцікавіше, адже у сімейства Паків виявляється багато таємниць, які не хотілося б розкривати.

Хто знімав фільм?

Режисер і сценарист картини - кореєць Пон Чжун Хо.

Усі актори, які зіграли в картині, - корейці, тому їхні імена мало відомі для європейського глядача. Главу сім'ї зіграв південнокорейський актор Сон Кан Хо, він вже знімався у фільмах режисера Пон Чжун Хо - "Спогади про вбивство" і "Вторгнення динозавра". Актор Пак Со Чжун зіграв роль сина багатого батька, він відомий за фільмами "Вона була красивою", "Прорвемось!". Матір бідного сімейства зіграла акторка Чо Еджон, відома за фільмом "Слуга, або правдива історія Бан-чжа".
Де дивитися фільм?

"Паразити" вийдуть ву прокат в Україні 1 серпня. Також його можна подивитися в мережі за передплатою в онлайн-кінотеатрах.

У ніч на 10 лютого на 92-й церемонії вручення американської кіноакадемії стали відомі володарі "Оскарів" 2019-го. Масштабна церемонія тривала 3,5 год.

Лідером за кількістю номінацій був психологічний трилер Тодда Філліпса "Джокер" - 11 номінацій, по 10 номінацій було у комедійної драми "Одного разу... в Голлівуді" Квентіна Тарантіно та історичної драми "1917" Сема Мендеса.

Зараз ви читаєте новину «"Паразити" - кращий фільм року: що відомо про стрічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі