четвер, 30 серпня 2012 16:10

Відкриття "Джаз Коктебелю": люди голяка та "Ляпіс Трубєцкой"
23

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Учора, 29-го серпня, у кримському містечку Коктебель розпочався 10-й міжнародний музичний фестиваль "Джаз Коктебель". Цього року тут працюватиме три сцени: безкоштовна - "Відкрита", велика – "Ню джаз" і камерна – "Волошинська".

Учора на "Відкритій" виступили декілька молодих гуртів. Ця сцена, а також "Ню джаз" розташовані на території нудистського пляжу. Тому більшість присутніх слухали музикантів оголеними.

29 серпня вважається "нульовим" днем фестивалю. Його відкрив виступ білоруського гурту "Ляпіс Трубєцкой". Концерт анонсували на 6-ту вечора, але музиканти вийшли на сцену о восьмій. Слухачі сходилися повільно, та на початок виступу тут зібралося понад 6 тисяч людей.

Соліст гурту Сергій Міхалок вийшов на сцену у кепці, чорній футболці та шортах. Протягом 2-годинного виступу активно стрибав і бігав по сцені. У Коктебелі вперше показав нову програму "РАБКОР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час денних концертів на "Джаз Коктебелі" дівчата танцюють оголеними

"Це наймасштабніша наша програма, і найважча. І з музичної, і з емоційної точки зору. Тому у повному вигляді програма буде показана тільки в Коктебелі, де сонце, море і вино зможуть врівноважити її злободенність". До програми і однойменного альбому увійшли композиції переважно на гостру соціальну та політичну тематику.

Між композиціями Міхалок зачитував на таку ж тему поезію.

"Не дивіться, що виглядаємо як гопніки і поводимось агресивно. Насправді ми за добро. Але коли барани, олігархи, золота молодь псують нам життя, починають діставати, ми показуємо клики і пазури", - казав зі сцени.

"І сіськи!", - лунало з натовпу.

Гурт відіграв 1, 5-годинний концерт, але публіка не хотіла відпускати музикантів. На біс "Ляпіси" заспівали 5 пісень. Двічі палили червоні фаєри. У натовпі також майоріло з десять прапорів Білоруської Народної Республіки - біло-червоно-білі: три рівновеликі горизонтальні смуги. 1995-го такий варіант прапору відмінили, але він і досі є альтернативним.

"Чудова кримська ніч. Не переводьте її на старих клоунів. Краще витратіть на радість і любов", - сказав він на прощання.

"Ех, стільки спогадів юнацьких з Кримом. Коли молодий, без копійки грошей, автостопом сюди. Вітаю всі тих, хто робить так само", - зауважив він.

Цього року на сцені "Ню джаз" облаштували віп-зону: диванчики і столики на підвищенні, також є достатня кількість безкоштовних туалетів – минулого року з ними були проблеми.

Сьогодні на "Джаз Коктебелі" виступатимуть англійці The Cinematic Orchestra, про яких говорять: більше, ніж музика і більше, ніж кіно. Одним із головних досягнень гурту вважається саудтрек до культового документального фільму Дзиги Вертова "Людина з кіноапаратом".

Фестиваль триватиме до 2-го вересня.

Зараз ви читаєте новину «Відкриття "Джаз Коктебелю": люди голяка та "Ляпіс Трубєцкой"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі