понеділок, 10 грудня 2018 21:45

Відкриється виставка найдорожчого художника України

Відкриється виставка найдорожчого художника України
Пройде виставка Анатолія Криволапа. Фото: slovoprosvity.org

13 грудня о 18:30 в Музеї історії Києва відкриється виставка "У цьому полі, синьому.." художника Анатолія Криволапа.

Він є одним із найдорожчих художників України. 2013 року картину Криволапа "Кінь. Вечір" на лондонському аукціоні Phillips продали за 122,5 тисячі фунтів стерлінгів – 4,1 мільйона гривень. Після цього автор став найдорожчим сучасним українським художником.

На виставці покажуть нові та вже відомі полотна художника.

"Ключовим символом виставки є кінь – прадавній символ свободи, швидкості та циклічності поступу самої природи. Коні на картинах Анатолія Криволапа - частина природи, втілення її краси, динаміки, руху і внутрішньої гармонії. На полотнах митця вони супроводжують схід та захід сонця, перетворюючись на виразну метафору часу, його руху та плинності", - кажуть організатори виставки.

Виставка триватиме до 19 січня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали невідомі пейзажі Києва ХІХ ст.

Анатолій Криволап народився 1946 року в Яготині на Київщині. Закінчив столичний Державний художній інститут, факультет монументального живопису. На початку 1990-х брав участь в арт-об'єднанні "Живописний заповідник". Мав виставки в Німеччині, Франції, США. Полотна експонуються в Національному художньому музеї України, музеях Австрії, Великої Британії, Японії. Отримав Національну премію імені Тараса Шевченка за цикл із 50 робіт "Український мотив". Живе і працює в Києві та селі Засупоївка Яготинського району.

Зараз ви читаєте новину «Відкриється виставка найдорожчого художника України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі